כאבי ראש

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

25/02/2000 | 09:53 | מאת: יואב

הייתי מעוניין לדעת מה קורה בראש כאשר הוא כואב, האם זהוא כאב רקמות, האם הכאב הוא פרי דמיונינו, וכו... אודה לך אם תפנה/י אותי לאתרים בנושא.( עברית או אנגלית) תודה מראש יואב

25/02/2000 | 18:08 | מאת: צוות האתר
יואב שלום. כאב ראש הנה אחת התלונות השכיחות עמה פונים אנשים אל הרופא בבקשת עזרה. הגורמים לכאב ראש הנם רבים. המקור יכול להיות עקב שינוי בכלי הדם בתוך ומחוץ לגולגולת, תהליכים בתוך תאי האוויר בגולגולת (סינוסיטיס), דלקת המערבת את קרומי המוח, אך השכיח ביותר הנו כאב ראש הנובע ממתח בשרירי העורף. כמובן שעל כל הסיבות שמניתי ישנן סיבות שאיננו יודעים אותן, וכן ישנו המרכיב הנפשי. בכל מקרה, כאשר אדם סובל מכאב ראש חזק במיוחד או מארועים רבים של כאב ראש, הוא יכול לפנות אל הרופא בכוונה לאתר את הגורם ולמצוא את הדרך הטובה ביותר להקל על המצב. חיפוש קצר ברשת העלה את האתר http://www.headaches.org. אני מקווה שבאתר זה תוכל למצוא תשובות נוספות לשאלותיך. גיל מאייר

מנהל פורום רפואת משפחה