יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

24/08/1999 | 23:46 | מאת: שגב שמואל

ברצוני לדעת על תזונה .פעילות גופנית ועל קישורים על הנושא רצוי בעברית

26/08/1999 | 21:42 | מאת: צוות האתר
יתר לחץ דם הינה מחלה שקטה בהתחלה, ובהמשך פוגעת בלב, כליות, כלי דם ועיניים. ברוב המקרים מדובר ב: Essential Hypertension אשר הסיבה לו אינה ידועה. לאחר אבחנה ניתן למנוע סיבוכים ע"י תזונה נכונה, פעילות גופנית, ותרופות מתאימות. מומלצת דיאטה דלת מלחים- כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי דיאטה מומלצת. כמובן ירידה במשקל למשקל אופטימלי מומלצת ביותר, כמו גם המנעות משתיית אלכוהול. פעילות גופנית של שחיה או הליכה מהירה עשויות לסייע בשליטה על לחץ הדם. הפסקת עישון גם היא חשובה ומסייעת רבות לירידה בלחץ הדם. פעולה נוספת למניעת סיבוכים הינה הפחתת גורמי המתח בחיים, וכן שימוש בטיפולי הרגעה יכול לעזור. להלן קישור נוסף ברשת בנושא זה: http://www.dietitian.com/salt.html באתר תוכל למצוא מידע רב ולהפנות שאלות לדיאטנית בנושא זה.
05/09/1999 | 22:39 | מאת: שגב שמואל

אפרים תודה רבה על התשובה מאחר ואני לא יודע טוב אנגלית יש לך אתרים בעברית עם שלח לי . בתודה שגב שמואל

מנהל פורום רפואת משפחה