דם בצואה - שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

18/03/2005 | 10:02 | מאת: שאלה

שלום! תודה רבה על תשובתך לגבי פלפל אדום שצובע את הצואה. יש לי שאלה כללית לגבי מחלות המעי הגס שמתבטאות בדימום, כיצד זה נראה? האם הדם מטפטף בזמן היציאות ומופיע בניגוב או שהוא ספוג בצואה? אם אפשר, אנא הסבירי כיצד ניתן להבחין בין דימום שנובע מפוליפים או סרטן לבין דימום שנובע מטחורים, למשל (שאובחנו אצלי לא מזמן). המון תודה

18/03/2005 | 23:02 | מאת: ד"ר יעל הס

כאשר יש פוליפ במעי הגס או חס וחלילה גידול, או דלקת בקיבה, הדימום הוא בטפטוף ואינו נראה בצואה ומופיע בצורה של דם סמוי (ניתן לאתר בבדיקה בלבד). כאשר נצפה דם טרי בצואה ברוב המקרים מדובר על דימום הקרוב לפי הטבעת - בד"כ מטחורים מדממים או מסדק בפי הטבעת.

מנהל פורום רפואת משפחה