סחרוחרת מוזרה במאמץ
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
שלום אני בן 22 בריא בדר"כ, עברתי בדיקת מאמץ תקינה לפני כמה חודשים, אני לא מעשן, ובעל מחשבות טורדניות ודכאון פעם הייתה גם חרדה שפחתה עם הזמן. אך ברצוני לציין שאני חווה סחרחורת מוזרה כשאני משחק פינג פונג, זו לא סחרחורת שאני עומד לפול,זו לא עייפות וגם לא חולשה כך שסוכר לא נראה לי הכיוון. אני פשוט מרגיש סחרחורת שלא מאפשרת לי להתרכז במשחק כאילו אני לא נמצא שם, גם במשקולות זה קורה, נראה לי שזה בפעילות אנאירובית בדר"כ, רציתי לשאול ממה לדעתכם זה יכול לנבוע?
אני לא חושבת שפינגפונג נחשב פעילות אנאירובית. ייתכן שזה בגלל שאתה לא נושם מספיק בזמן האימון כי אתה מתרכז במשחק. ייתכן שזה גם בגלל שינויים בלחץ הדם.
שלום ד"ר יעל הס, את האפשרות הראשונה אני יפסול כי אני נושם אותו דבר כל חיי ואף זה לא קרה, לגבי האפשרות השנייה של הלחץ דם רציתי לשאול האם בדיקת מאמץ מספיקה לבדוק את זה? כי עשיתי בדיקת מאמץ ושם בודקים גם לחץ דם בריצה ויצא לי תקין אך זו פעילות אירובית, רציתי לשאול אם בפעילות אנאירובית יכול להיות שזה שונה בגוף שלי כלומר בכל סיום סט משקולות עולה לי הלחץ דם לכמה לכמה שניות עד חצי דקה? אני מקווה שהבנת את שאלתי שאומרת בערך האם ייתכן שאדם יכול לעשות פעילות אירובית אך לא אנאירובית? למרות שזה מוזר כי בדיקת ארגומטריה היא רק בהליכון ובה מקבלים אישור רפואי להתאמן ולא עושים בדיקת מאמץ בפעילות אנאירובית. תודה.