נפיחות בלתי מוסברת במרפק ביד

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

29/06/2004 | 23:34 | מאת: בני

שלום, אתמול בבוקר הופיעה פתאום נפיחות בלתי מוסברת במרפק של יד שמאל. בהשוואה ליד ימין, המרפק פשוט נראה נפוח כמו חצי כדור פינג פונג, המקום עצמו חם ורגיש וגם כואב מדי פעם במיוחד ביישור של היד ובקיפול שלה. לא זכור לי שקבלתי מכה שם ולא זכור לי שהרגשתי עקיצה של משהו (גם אין סימן מובהק של עקיצה). רואים אדמומיות קלה של האזור יחסית לעור שמסביב. חבל שאי אפשר לצרף תמונה. מה זה יכול להיות ?! תודה

30/06/2004 | 11:39 | מאת: ד"ר יעל הס

תארת את זה יפה מאד והבנתי גם בלי תמונה. קוראים לזה OLECRANON BURSITIS - דהיינו דלקת של כרית הריפוד של המרפק. יש אפשרות "לשאוב" את הנוזל במרפק אבל יש לזה נטיה לחזור. הטיפול הוא קומפרסים מקומים וכדורים נגד דלקת (ארטופן, ויוקס וכו').

30/06/2004 | 16:28 | מאת: בני

לד"ר הס, ראשית תודה רבה על התשובה המהירה והברורה. רציתי בבקשה לשאול אותך ממה דלקת כזו יכולה להיגרם ? לא זכור לי שקבלתי מכה שם או עקיצה, אלא זה ממש הופיע שם מעצמו פתאום בבוקר כששמתי לב לזה מכך שהרגשתי כאבים במקום. כמו כן, הייתי בינתיים אצל רופא אורטופד במיון לאחר שרופא המשפחה הפנה אותי לבית החולים לבירור, והאורטופד המליץ לא לשאוב כרגע אלא נתן כיסוי אנטיביוטי + אטופן ותחבושת אלסטית + שבוע מנוחה והשגחה כדי לשמור על המקום תוך שימת לב אם יש שינוי או הופעה של חום (כרגע אין חום) הוא אמר שאם תוך שבוע זה לא יעלם או לא ייקטן אז אכן יהיה צורך לשאוב ואז אני מבין שזה ניתוח מקומי קטן. נכון ? תודה רבה,

מנהל פורום רפואת משפחה