הבחנה של מחלה?!

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

18/06/2004 | 01:29 | מאת: א.ש

שלום לרופאי הפורום! אני בן 17.5 ,לפני שבוע כאשר התעוררתי בבוקר הרגשתי עייפות מסוימת ופתאום התעלפתי נפלתי עלהריצפה מבלי שארגיש. הלכתי לרופאה והיא בדקה לי לחץ דם 60/100 כמו כן עשיתי בדיקןת דם ושתן וישנם מס' תוצאות חריגות: RBC 6.02 M/uL 4.7-6 MCV 74.8 fL 78-100 MCH 24.8 pg 27-34 AST(GOT) 9 U/L 15-40 Protein 30 mg/dL שאר התוצאות כולל המוגלובין ,חומצה פולית,סוכר וברזל היו תקינות. הנני בדרך כלל בחור אנרגתי וספורטאי. אבקש לדעת מה יכולה ההבחנה שלכם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2004 | 06:55 | מאת: ד"ר שי מזור

שלום א.ש. 1. אני חושב שדקרו אותך לשוא כי,,,אני לא ממש מכיר בדיקת דם שיכולה להסביר סחרחורות וחולשה (ספור האנמיה הוא מאד באופנה אבל מקרי האנמיה האמיתית יכולים להיספר על שתי כפות ידיים,,,,) 2. אנ לא יודע מה שקרה לך ואולם ניתן לשער (זה מה שאנחנו הרופאים אומרים כשאין לנו תשובה חד משמעית =וזה בחלק גדול מהמקרים ,,,,כי הרפואה היא לא מתימטיקה!!!) שקרה איזשהוא משהוא שגרם לירידה רגעית באספקת הדם לראש כי זהו המנגנון של ההיתעלפות (כי זה מה שקרוב לודאי קרה לך) למה ירידה באספקת הדם לראש? אוללה,,,יש כל מיני סיבות - שבוש רגעי של מנגנון ויסות לחץ הדם במעבר ממצב שכיבה לעמידה(הרסני אצל הקשישים כי הם נחבלים ושוברים) דברים אחרים שיש לקחת בחשבון הם בעיות בלב אבל זה כבר מצריך הפניה לרופא לב שיעשה הערכה מליאה(אקו לב למשל) דברים אחרים ,עם כל הכבוד בגיל 17.5 קשה להניח שקימת חסימה של עורקי הצוואר כמו שיש במטופלים המבוגרים יותר (אפילו שידוע כיום שטרשת העורקים מתחילה בגיל 3 חדשים!!!,,,)

18/06/2004 | 20:53 | מאת: ד"ר יעל הס

סיבה יותר שכיחה זה התייבשות - חוסר שתיה או אכילה מועטת באותו יום ולכן בעת שינוי תנוחה - משכיבה לישיבה או מישיבה לעמידה יש נפילה של לחץ דם ולכן התעלפות. ישנן עוד סיבות רבות, אבל הבדיקות שלך סה"כ בתחום התקין.

מנהל פורום רפואת משפחה