בדיקת ראיה.
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
שלום רב היתי בביקור שיגרתי אצל רופאת העיניים (אני סובלת מזה 20 שנה מאובאיטיס כרונית בעין אחת). אני בת 37. הרופא רשם לי שבעין החולה יש: מקטע קדמי ciliary injection pch iol-mild cells +flare+kp's tiny captured iol ברישתית prertinal fibrosis above the disk retina flat v floaters כמו כן, לאחר שהתלוננתי על כתמים בשדה הראיה בעין הבריאה נימצאו- באיזור הרישתית normal psterior pole and periphery שאלתי- מה משמעות של המימצאים בעין הבריאה? מה כל המינוחים הללו אומרים? לגבי העין הבריאה, למרות שאני מבינה שמדובר במשהו נורמלי, קיים אצלי חשש שזוהי התחלה של אובאיטיס גם בעין ההבריאה. זכור לי שתחילת המחלה בעין החולה ניראתה ככתמים בשדה הראיה. האם יתכן שמה שמצאו הוא התחלה של אובאיטיס? אם לא, מכיון שזה מאוד מפריע לי, הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן לתקן זאת. הרבה תודה ושבת שלום
הבעיה עם רופאי העיניים שהם נוטים לכתוב קיצורים שרק הם מבינים ולנו קשה להתייחס אליהם. אני יכולה רק לנסות - המשפט האחרון שכתבת מתחיל במילה NORMAL - ומכך אני מבינה שהאיזור הזה (של החלק האחורי של העין) תקין. CILIARY INJECTION - מראה על דלקת באיזור הקשתית (מסביב לחלק הצבעוני של העין). שאר הקיצורים לא ממש נהירים לי. יש באיזור הרטינה (שזה האיזור של עצבי הראיה) פיברוזיס שזה יצירת סיבים במקום שלא היה צריך - ייתכן שזה קצת מפריע לראיה. FLOATERS - זה חלקיקים צפים בתוך הג'ל של העין שאין להם משמעות בריאותית אבל הם יכולים לגרום לראיית "זבובים" בעין . מצטערת שאני לא יכולה לעזור יותר מזה. אין פורום רפואת עיניים?
תודה על תשובתך המהירה. יש פורום רפואת עיניים-אבל אני מאוד אוהבת את הפורום שלך בשל ההתיחסות הרצינית והמהירה. ישר כוח,את נהדרת.