סלמונלה בתינוקות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

01/05/2004 | 22:43 | מאת: נ

בתי בת החצי שנה סבלה במשך מספר ימים מחום גבוה (עד 40.5), הקאות ושלשולים. ביום רביעי היינו במיון, נמצאה ספירת דם גבוהה (27000 כדוריות לבנות) אך לא נמצא מקור הזיהום (נלקחו תרביות). מכיוון שהשלשולים היו במגמת שיפור, הוחלט לחכות עם האנטיביוטיקה. למחרת בספירת דם נוספת - 19000 כדוריות לבנות, הרופאה החליטה שכנראה מדובר בזיהום ויראלי, ואין צורך באנטיביוטיקה. החום אכן היה נמוך יותר במשך היום וכיום (שבת) היא ללא חום ועם 2 יציאות ליום (אני לא בטוחה אם זה עדיין שלשול), אבל הקיאה פעם אחת. קיבלתי טלפון היום מהרופא במיון שאמר שצמח סלמונלה בצואה. הוא לא אמר מאיזה סוג. האם הילדה עדיין מדבקת? יכולה לחזור למשפחתון? האם יש צורך בטיפול כלשהו, או האם המחלה יכולה לחזור? האם ייתכן שנפגעו איברים פנימיים? קראתי שבתינוקות הדבר מסוכן יותר.

02/05/2004 | 09:06 | מאת: ד"ר יעל הס

גוף האדם חזק יחסית ויודע להתמודד לבד עם הרבה מזהמים (עובדה ששרדנו כל כך הרבה שנים וכל כך הרבה מגפות גם כשלא היתה אנטיביוטיקה). סלמונלה בילדים מעדיפים לטפל בגלל הסיכון להתייבשות ולנשאות של המחלה והדבקה של אחרים (במבוגרים פחות מומלץ לטפל). רוב הסיכויים שביתך התגברה לבד על המחלה, אבל אם כבר נמצא סלמונלה בצואה, מומלץ כדבר ראשון לחזור במרפאה שלכם על התרבית ואח"כ לדבר עם רופא הילדים בקשר לטיפול.

מנהל פורום רפואת משפחה