שיעול רק בלילה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

07/12/2003 | 14:42 | מאת: אפרת

מזה כמה ימים אני סובלת משיעול רק בלילה, כאשר זה שיעול שנשמע "יבש", כאילו "מגרד" לי בגרון, מגיע במן התקפים שמעירים אותי משינה.... למרות שהשיעול גם "נשמע" יבש, יוצאת לי איתו ליחה... השיעול ממש מפריע לי להירדם. חוץ מזה, אין חום, כאבים, וכ'ו... מה אפשר לעשות? יש סירופ מומלץ ללא מרשם רופא ? (בבקשה לא להפנות לרופא המשפחה, יש לו תור פנוי רק לעוד שבועיים...) תודה!!!

07/12/2003 | 18:49 | מאת: ד"ר יעל הס

מעניין שאלי תמיד יש תורים פנויים גם כשהרשימה שלי מלאה (ואני עובדת "פול טיים"). בעיקרון לא מקובל שיש לרופא תורים פנויים רק בעוד שבועיים! מספר סיבות אפשריות לשיעול לילי: אסטמה (גם אם לא ידעת שיש לך...), סינוסיטיס (דלקת של מערות הפנים - גם אם אין נזלת), ורפלוקס - דהיינו עליה של חומצה מהקיבה לושט. אם את רוצה לנסות לטפל בעצמך עד שתגיעי לרופא, יש לך אפשרות, ללא מרשם רופא, לנסות לבדוק אם מדובר בב' או ג'... אפשר לנסות לקחת סינופד או דקסמול סינוס (אין צורך במרשם רופא) ולראות אם השיעול משתפר. ולא - אפשר לנסות לקחת גסטרו 10 לפני השינה ולראות אם זה עוזר. בנוסף - להרים מעט את מראשות המיטה (או להגביה את המזרון או להגביה את הרגליים של המטה), ולהמנע משתיית קפה ואכילת שוקולד ומעישון. ולא - צריך לפנות לרופא, ולברר באופן מסודר. אין ברירה. בהצלחה.

מנהל פורום רפואת משפחה