תוצאות בדיקת דם - אנמיה?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

14/11/2003 | 15:55 | מאת: קובי

בבדיקת דם גילו אצלי מחסור ב b12 (היתה לי דלקת קיבה חריפה) בנוסף יצאו ערכים : HGB 15.1 MCV 80.6 HCT 40.8 2 האחרונים הם ממש על הגבול התחתון - האם זוהי אנמיה או מצב קרוב לכך? בנסןף יש לי תחושת חולשה/סחרחורות כל הזמןהאם יכול להיות קשר?

לקריאה נוספת והעמקה
14/11/2003 | 19:27 | מאת: ד"ר שי מזור

בוא נעשה קצת סדר דלקת חריפה (אני לא ממש יודע מזה,) לא גורמת לחוסר בוטיאמין B12 2. הערכים הנ"ל הם בגבולות הנורמה 3. צריך לחפש את הסיבה לחולשה /סחרחורת במקום אחר כי אין קשר לנתונים שהעלית מקווה שתרגיש טוב

14/11/2003 | 23:25 | מאת: ד"ר יעל הס

דלקת חריפה בקיבה אכן יכולה לגרום לפגיעה בתאים פרייטלים בקיבה (PARIETAL CELLS) שמייצרים חומר שנקרא INTRINSIC FACTOR שהוא חומר שקושר את ויטמין B12 ו"מלווה" אותו עד למקום ספיגתו במעי הדק הסופי. בלי חומר זה ויטמין B12 לא יספג. התוצאות של הבדיקות שלך הן בגבול הנורמה ואין סימנים לחסר בויטמין B12 לפי הבדיקות האלה (בחסר ויט' B12 רמת MCV היא בד"כ מעל הנורמה ולא מתחת.

מנהל פורום רפואת משפחה