סרטן צואר הרחם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

01/11/1999 | 20:58 | מאת: ג ו

מה הוא "MARKER TEST" ? בהכשר לסרטן צוואר הרחם ?

04/11/1999 | 14:33 | מאת: ד"ר בר

שלום המדובר בטסט הבודק אפשרות של קיום שינוי בצורת התאים של סרטן וניתן לאפיין את השינוי בסמנים ( מרקרים ) האופיינים לכל ממאירות וממאירות.

05/11/1999 | 12:05 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

מרקרים או כפי שהם מכונים בעברית סמנים הם קבוצה של חלבונים המופרשים מתאים ספציפיים בגוף. למעשה כל תא בגוף יודע לייצר ולהפריש מרקרים ואולם לא בכל ריקמה ואיבר, הגנום מאפשר בטוי לייצור והפרשת מרקרים. במצבים פתולוגים רבים, הרקמות מפרישות מרקרים אלה בריכוז גבוה, מספיק גבוה עד שבדיקת דם ניתן יהיה לזהות רמה מאד גבוהה של המרקר. קיימים בגוף מרקרים רבים במיוחד כאלה המופרשים מגידולים :Tumor Markers . במערכת הגניקולוגית דווקא לסרטן צואר הרחם אין מרקר ספציפי אלא לסרטן השחלות. גם כאן יש מספר סוגים של סרטן שחלות והעקרי שבהם הוא מסוג הנקרא סרטן אפיליאלי כלומר זה המתפתח " מהמעטפת" של השחלה . המרקר נקרא CA 125 . יחד עם זאת הוא אינו ספציפי לסרטן שחלות ויש רקמות ומצבים נוספים בהם רמתו גבוהה. לפיכך מרקר זה כמו מרקרים רבים אחרים אינו יעיל לאיבחון מחלה אלא למעקב אחר הטיפול בה.

מנהל פורום רפואת משפחה