צרבת

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

01/11/1999 | 15:54 | מאת: אלכסנדרה

לאחר שנים רבות של עישון "כבד" הפסקתי לעשן לפני מס' ימים. תופעת הגמילה המציקה לי ביותר הינה צרבת. זה מחמיר בעיקר בלילה, כשאני מנסה להירדם. לצרבות אין כל קשר למזון שבא אל פי. הצרבות מעירות אותי מדי שעה ושנתי נודדת כמובן, דבר שמוציא אותי מדעתי (הס מלהזכיר את שאר התופעות) טבליות טאמס מרגיעות לרבע שעה ואבקת אינו לא כנ"ל. היש פתרון אחר?

03/11/1999 | 12:36 | מאת: אלדד

אלכסנדרה שלום, כאחד שלא עישן אף פעם בחייו אין לי מושג מדוע מופיעה צרבת במהלך הגמילה, אך בתור אחד שסובל שנים מצרבת אני ממליץ לך לשים לב למזון שאת אוכלת כלומר אם שעה שעתיים לאחר שאכלת אותם יש לך צרבת? לדוגמא: פיצה,בורקס,גבינה צהובה וכו' . בכל אופן ישנם כדורים הנקראים "גאסטרו" (גאסטרו 10,20,40) ,את הגאסטרו 10 ניתן היום לקבל בכל בית מרקחת ללא מרשם רופא, הכדורים מאוד קטנים (פיזית) וניתן לקחת אותם איתך לכל מקום אם תתפוס אותך צרבת מחוץ לבית. (את הגאסטרו האחרים 40 צריכים מרשם מרופא) לסיכום ולענינך הספציפי ,אם תופסת אותך צרבת באמצע הלילה הפיתרון "הביתי" והמידי זה לשתות כפית אחת של "סודה-לשתיה".זה קצת מגעיל אבל לשתות עם הרבה מים ותוך פחות משתי דקות עוברת לך הצרבת וכך תוכלי לישון בשקט עד הבוקר. אשמח לשמוע אם זה עזר. בברכה, אלדד

04/11/1999 | 14:39 | מאת: ד"ר בר

בירכותיי לרגל הפסקת העישון תופעה של צרבות בהחלט יכולה להופיע ובעיקר את הגברת את הרגלי האכילה שלך. שימי לב למזון - שוקלד, שומן, וקפאין עלולים בהחלט להשפיע על הסוגר הוישטי התחתון וע"י גורמים לתופעה הנקראת "רפלוקס" המתעצמת בעיקר במצב שכיבה ובלילה. בשלב ראשון - פני לגסטרואנטרולוג לקבלת ייעוץ מקצועי. ובנתיים נסי להפסיק לאכול כבר בשעות הערב המוקדמות, לישון על כרית מוגבההת והשתמש בסותרי חומצה - כל זאת עד שתגיעי לרופא. אם הבעיה היא חדשה אצלך אני מעריך שתקבלי טיפול קצוב, אך אם הבעיה כבר מוכרת לך כדאי לבדוק את הנושא עם גסטרואנטרולוג.

מנהל פורום רפואת משפחה