הזעת יתר

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

01/11/1999 | 01:14 | מאת: אלדד

שלום, אני גבר כבן 29 הסובל מאז ילדותי בהזעת יתר בכפות ידיים ורגלים, אליי לציין שבשאר חלקי הגוף אין התופעה חורגת מהנורמל. רופא המשפחה טען שיש ניתוח שבו "מנתקים" את העצב האחראי על ההזעה בבית השחי אך לטענתו יש לא מעט תופעות לוואי צניחת עפעף ולפעמים גם הפסקת ההזעה במקומות שהיו חמורים והתחלת הזעה ביתר חלקי הגוף. מיותר לציין שמצב זה לא כל כך סימפטי הידיים יבשות בחורף ובקיץ "רטובות" (במקומות לא ממוזגים) שאלתי היא האם חלה התפתחות בניתוחים אלו ,שמקטינה את תופעות הלואי? האם הניתוח "מסוכן"? האם קופות החולים מסבסדות ניתוחים כאלו? האם הסיכון שווה או שכדי להשאר לחיות עם זה ? בברכה, אלדד

01/11/1999 | 02:15 | מאת: ד"ר בר

דווקא נושא בנאלי, אבל מבטיח לך כתבה מלאה בנושא בקרוב. בנתיים, דע לך שלכל פרוצדורה פולשנית יש את הסיכון בצידה - אף שהוא מיזערי. הייתי ממליץ לך להתייעץ עם מנתח כללי בנושא ולדעת את היתרונות והחסרונות שבנתוח המוצע להשתמע בשבוע הבא

מנהל פורום רפואת משפחה