סכרת

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

31/10/1999 | 23:01 | מאת: עודד

מה מותר ובעיקר מה אסור לאכול למי שסובל מסכרת מסוג 2 ?

01/11/1999 | 01:49 | מאת: זנטי רפי

עודד כתב/ה: ------------------------------- מה מותר ובעיקר מה אסור לאכול למי שסובל מסכרת מסוג 2 ?

01/11/1999 | 02:45 | מאת: ד"ר בר

שלום לך בעקרון טיפול יעיל בסכרת ללא תזונה מתאימה - לא יצליח, לפיכך עליך לפנות לדיאטנית לצורך התאמת דיאטה אישית המותאמת לצרכים שלך ולרמת הפעילות שלך. באופן כללי יש לשמור על משקל גוף אידיאלי ( כלומר - הרצוי ), כשהשומן יהווה כ - 25% -35% מקסימום מכלל התצרוכת היומית. עליך לדעת כי השומן קיים במספר צורות : שומן בלתי רווי ושומן רווי, כאשר השומן הרווי הוא בעיקרון השומן הכי "בלתי -רצוי". יש להגביל את הכולסטרול ביום ל - 300 מיליגרם . הפחמימות יהוו כ - 50% מסך האנרגיה, במיוחד פחמימות מורכבות, עשירות בסיבים מסיסים ( ירקות, פירות ותוצרים מקמח מלא ). כמובן שיש להגביל את הסוכר הפשוט ולהקפיד בעיקר על הדברים המתוקים שכמעט תמיד אהובים עלינו. כפי שאתה רואה יש צורך ממש בהתאמה אישית בכל מקרה , ולכן עליך לפנות לייעוץ דיאטני מתאים בהצלחה

מנהל פורום רפואת משפחה