פצע מוגלתי בבית השחי-דחוף מאד

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

26/09/2002 | 19:26 | מאת: ציפי

לרופא שלום וחג שמח! יש לי בעיה חוזרת. פעם או פעמיים בשנה אני סובלת ממורסה מוגלתית בבית השחי כואב לי נורא ואח"כ אני מרגישה בליטה כואבת הרופא שלי נותן לי משחה כדי לשאוב את המוגלה החוצה, ואכן המוגלה נשאבת והפצע נפתח ולוקח איזה חודש עד שהוא נסגר לאחר שהוא מדמם איזה שבועיים לפחות הרופא אומר משהו על זקיק שיער שגודל הפוך וגורם לדלקת. שאלתי היא מה לעשות כדי שלא יהיו "שידורים חוזרים"? אני זקוקה דחוף לתשובה בברכה ,ציפי

27/09/2002 | 21:52 | מאת: ד"ר יעל הס

ככל הנראה מדובר במה שנקרה SEBACEOUS CYST - ציסטה של זקיק שערה או בלוטת חלב, שנסתמים ומתמלאים מחדש, ונדלקים במהלך התהליך. ישנה אפשרות להוציא את הציסטה הבעייתית - אבל זה דורש בדיקת כירורג או רופא עור. פני אליהם כדי לקבל טיפול.

28/09/2002 | 19:52 | מאת: ציפי

לד"ר הס שלום רב! הייתי בטיפול אצל רופא עור הוא נתן לי אנטיביוטיקה ומשחה שאלתי היא האם צריך כל פעם מחדש לקחת אנטיביוטיקה על כל ציסטה בעייתית או שזה יעבור לבד? תודה מראש, ציפי

מנהל פורום רפואת משפחה