בדיקות עמילאז\ליפאז

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

22/10/2000 | 12:22 | מאת: sagie

בבדיקות שערכתי לאחרונה נמצא כי רמת העמילאז בדמי היא מעט מעל הגבול העליון, רמת הליפאז בדם הייתה 280 ואילו רמת העמילאז בשתן הייתה 850. מלבד זאת הבדיקותהיו תקוניות וכן גם מצב בריאותי הכללי. על מה מעידות תוצאות אלו והאם הן יכולות לנבוע רק מתזונה לקויה?

22/10/2000 | 16:44 | מאת: ד"ר רוני ורד

שלום שגיא, חשוב לציין את גילך והאם אתה נוטל תרופות כלשהן באופן קבוע. האם יש כאבי בטן,בחילות או ירידת משקל. הנתונים שציינת יכולים להצביע על הפרעה כלשהי בלבלב,אבנים בדרכי המרה ויכולה להיות אבחנה מבדלת נוספת כמו הפרעה בתפקוד כלייתי ותרופות שונות. האם כבר בוצע בירור כלשהו?. כעיקרון,רמת עמילאז גבוהה יכולה להיות גם מהפרעה לבלוטת הרוק,אך רמת ליפאז גבוהה גם היא יותר מכוונת ללבלב. בשלב ראשון כדאי לחזור על הבדיקות פעם נוספת. בברכה, ד"ר ורד

מנהל פורום רפואת משפחה