צרבת בגיל 30?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

21/08/1999 | 16:54 | מאת: ירון

האם יתכן כי חלב עמיד גורם לצרבת, ואילו תרופות מומלצות לטיפול בה?

22/08/1999 | 16:21 | מאת: צוות האתר
צרבת הינה כאב המתחיל ברום הבטן המתקדם לכיוון הגרון וגורם להרגשת צריבה באזור (בית החזה התחתון) . תופעה זו מתרחשת כאשר השסתום המפריד בין הוושט לכניסה לקיבה נחלש, כתוצאה מכך התוכן החומצי של הקיבה עולה לתוך הוושט. הטיפול בצרבת קשה הינו שינויים בדיאטה או טיפול בסותרי חומצה הנמכרים ללא מרשם רופא. צרבת יכולה להיות מוחמרת ע"י המאכלים הבאים: מאכלים שומניים, שוקולד, קפאין (אולי כאן הקשר לחלב?), ניקוטין,מאכלים חומציים כגון מיץ תפוזים וארוחות גדולות במיוחד. כמו כן שכיבה אחרי ארוחות מחמירה את הצרבת. לעומת זאת אכילה של ארוחות קטנות מקלה על תופעת הצרבת. אם שינויים בדיאטה לא עוזרים ויש צורך בשימוש קבוע בסותרי חומצה ממולץ לפנות לרופא לביצוע בדיקות אבחנתיות לשלילת בעיות חמורות יותר והתאמת טיפול יעיל יותר. חשוב לטפל בצרבת על מנת למנוע צלקות והיצרויות בוושט שיכולות בעתיד לגרום לבעיות בבליעה.
22/08/1999 | 16:56 | מאת: ירון

כמו שחשבתי, הכל מתחיל בשסתום

מנהל פורום רפואת משפחה