בדיקת קלציטונין (Calcitonin)

הבדיקה נועדה להעריך את רמות ההורמון קלציטונין (Calcitonin) בדם. Calcitonin הוא הורמון שמיוצר על ידי תאי C בבלוטת התריס, והוא מסייע בפירוק ובנייה מחדש של העצם.

צילום: שאטרסטוק

סיבות לבדיקה

במקרים רבים הרופא יבקש השלמת בדיקת קלציטונין בחולים עם גידול ממאיר ומדולארי בבלוטת התריס (Medullary Thyroid Cancer). הבדיקה מאפשרת לרופא לעקוב אחר התפשטות הגידול (גרורות) או חזרתו (הישנות).

  • נהוג לערוך בדיקת Calcitonin כשיש היסטוריה משפחתית או חשד לתסמינים של ממאירות מדולארית של בלוטת התריס או תסמונת גידולים אנדוקריניים מרובים בשם (MEN (Multiple Endocrine Neoplasia.

מצבים נוספים שבהם ייתכנו רמות Calcitonin מוגברות:

  • גידולים שונים, כולל סרטן ריאות, אינסולינומה (גידול בלבלב המייצר כמות רבה מדי של אינסולין) או אוVIPoma (ממאירות שמקורה בתאי איי לבלב)

  • מחלת כליות

  • מעשנים

  • בעלי משקל גבוה

  • אנשים העוברים טיפול נגד ייצור חומצה בקיבה
טווח תקין לגברים (פיקוגרם/מ"ל)
10 0
טווח תקין לנשים (פיקוגרם/מ"ל)
התוכן בעמוד זה נכתב על ידי ד"ר עמית עקירוב, רופא מומחה ברפואה פנימית ובאנדוקרינולוגיה, רופא בכיר במכון לאנדוקרינולוגיה, סוכרת ומטבוליזם בבית חולים בלינסון, מרכז רפואי רבין.
** ייתכנו הבדלים בטווח התקין של הבדיקות בין מעבדות שונות. חלק מהמעבדות משתמשות באמצעי מדידה אחרים או עשויות לבחון דגימות שונות. יש לדון עם הרופא המטפל במשמעות תוצאות הבדיקה.

עוד בדיקות בנושא בדיקת קלציטונין (Calcitonin)

 בדיקת Parathyroid Hormone) PTH) - תמונה

 בדיקת Parathyroid Hormone) PTH)

בדיקת (Parathyroid Hormone), ובקצרה PTH, משמשת להערכת רמות ההורמון בדם.... קרא עוד...
בדיקת פרולקטין (Prolactin) - תמונה

בדיקת פרולקטין (Prolactin)

פרולקטין הוא הורמון המיוצר על ידי בלוטת ההיפופיזה, והוא חיוני בייצור חלב... קרא עוד...
לכל הבדיקות