סף הפרכוס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סף הפרכוס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
23/12/2015 | 21:50 | מאת: שרית
מתוך פורום סכיזופרניה

שלום רב. רציתי לדעת: 1.מדוע אסור ליטול רידזין עם סרוקסט? 2. האם חולי אפילפסיה יכולים ליטול רידזין? בתודה מראש, שרית.

1. סרוקסט מעלה את הרמה בדם של רידזין ועלול להחמיר את תופעות הלוואי שלו כמו הפרעות קצב או שינויים ברמות המלחים בדם. 2. כל התרופות האנטיפסיכוטיות מורידות את סף הפרכוס ולכן יש לתת בזהירות לאנשים עם אפילפסיה, כדאי להתייעץ עם הנוירולוג המטפל לפני כן.

ואחרי ירידת מינון האים יפחתו תופאות הלוואי כגון ריור דופק מהיר ווישלקיחת כדור לאפלפסיה שנגרמה כתוצאה מלקיחת הלפונקס 2 בלבד ויש לי עוד בעיה מאז הלקיחה הלפונקז יש לי פליטה חוזרת האם תופעות אלה ירדו בהפחתת מינון תודה מראש

רוב תופעות הלוואי, ישנוניות, ריור, טכיקרדיה, הורדת סף הפרכוס ועליה בתיאבון, תלויות במינון ולכן יורדות עם הירידה במינון.

09/04/2014 | 17:49 | מאת: רווית
מתוך פורום סכיזופרניה

שלום רב. יש לי מס' שאלות לגבי התרופה רידזין/מלריל: 1)האם מותר ליטול רידזין יחד עם סרוקסט ודפלפט כרונו? 2)האם מותר ליטול רידזין בהריון? 3)האם חולי אפילפסיה יכולים ליטול רידזין? 4)מהן ההשפעות לטווח הארוך עם נטילת רידזין(פגיעה בראייה?)? בתודה מראש וחג פסח שמח, רווית.

1. שלוש התרופות משפיעות על ההולכה בלב ועלולות לגרום לשינוי במלחים בדם לכן יש לבצע בדיקת אק"ג ובדיקת מלחים בדם. לא מומלץ לתת רידזין עם סרוקסט. 2. ככלל תרופות אנטיפסיכוטיות אינן גורמות לעליה בשכיחות מומים מולדים. נטילה של רידזין בטרימסטר האחרון יכול לגרום לתסמונת גמילה או הפרעות תנועה בילוד. אפשר לקבל את סיכום הממצאים על ההשפעה של כל תרופה מהמרכז הטרטולוגי בהדסה בטלפון 02-6243663 3. תרופות אנטיפסיכוטיות מורידות את סף הפרכוס, כלומר קל יותר להגיע לפרכוס איתן. לא מדובר באיסור מוחלט על טיפול, לפעמים אין בעיה בכלל ולפעמים יש צורך בהתאמה מחדש של הטיפול באפילפסיה, בכל מקרה הטיפול צריך להיעשות בתיאום עם הנוירולוג המטפל. 4. נטילה של תרופות אנטיפסיכוטיות במשך שנים יכולה לגרום לתופעות לוואי של תנועות לא רצוניות. התופעה הפיכה בהתחלה ולכן צריך לעקוב אחרי התפתחות תנועות כאילו כדי לשנות את הטיפול. רוב התרופות (פסיכיאטריות ואחרות) מתפנות דרך הכבד ולכן יש צורך לבצע בדיקה של תפקודי כבד פעם בשנה. ריזדין משפיעה על ההולכה בלב ולכן יש לבצע אק"ג. התרופה גורמת לרגישות לשמש ויכולה לגרום לפיגמנטציה. לתרופה יש השפעה אנטיכולינרגית שיכולה לגרום לטשטוש ראיה והחמרה בגלאוקומה של זוית צרה. במינון גבוה (800 מ"ג) התרופה יכולה לגרום גם לפיגמנטציה בעין עד לפגיעה ברשתית ובראיה.

לאיזה תרופה נוגדת דכאון סיכוי נמוך ביותר להשפיע לרעה על סף הפרכוס? מה לגבי רמרון (מירו)?

כל התרופות הללו משפיעות על סף הפרכוס. השיקול הוא איזו תרופה יותר נכונה להפרעה הנפשית