פותחים פה: כל מה שחשוב לדעת על שתלים דנטליים

(1)
לדרג
תוכן מקודם

אם לפני מספר שנים מי שסבל ממחסור בשיניים נאלץ להסתפק בשיניים תותבות, כיום ניתן לבצע השתלת שיניים מלאכותית המאפשרת ליהנות משיניים קבועות, חזקות ויציבות. מומחה לרפואת שיניים מסביר על התהליך

רופא שיניים
08-9169171

באופן טבעי, שורש השיניים שלנו מחבר אותן לעצם ומונע את תזוזתן. בעבר, אנשים שסבלו ממחסור בשיניים נאלצו להסתפק בשיניים תותבות, אולם כיום ניתן לבצע השתלת שיניים מלאכותית, שנחשבת לאחד הטיפולים הנפוצים ביותר בתחום הרפואה הדנטלית.

שתלים אלה מאפשרים ליהנות משיניים קבועות ויציבות, והם מהווים תחליף לשורש הטבעי. הם מתאימים לאנשים הסובלים משיניים פגועות או ממחסור בשיניים.

מהו שתל דנטלי?

כאמור, השתל הוא למעשה תחליף מלאכותי לשורש הטבעי של השן. הוא בנוי מטיטניום, ויש לו שטח פנים מיוחד המאפשר לו להינעץ בעצם ולהתחבר אליה מבחינה ביולוגית.

כיצד מתבצע תהליך ההשתלה?

ראשית, המטופל מופנה לצילום CT המאפשר לקבל תמונה מדויקת אודות מצב חלל הפה ומידות מבנה השיניים. בשלב הבא, תתבצע ההשתלה עצמה. המומחה יבצע חתך בחניכיים ויחדיר את השתל לעצם. על השתל עצמו מתחבר מבנה, ומעליו בונים כתר או גשר, תלוי במקרה ובכמות השיניים החסרות.

את הכתר ניתן להבריג או להדביק לתוך השתל. מאחר שהדבק עלול להשתחרר ולהיכנס מתחת לחניכיים, כיום הנטייה היא לבצע כתרים מוברגים. חשוב לציין כי כתרים אלה דורשים מיומנות מדויקת יותר מצד המומחה המטפל.

לסיכום: השתלת שיניים מאפשרת למטופלים הסובלים מאיבוד שיניים או משיניים פגועות לזכות בשיניים יציבות וחזקות. מדובר בפתרון נוח, אסתטי ובטוח.

ד"ר בשארה סאמר הוא מומחה לרפואת שיניים

  • קבע פגישה
  • שאל אותי
רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום