חלב דל שומן משפיע על התפקוד

(0)
לדרג

מחקר הראה: שתיית חלב דל שומן מפחיתה לחץ נפשי אצל נשים. בקרב גברים נמצא כי צריכת יוגורט דל שומן קשורה בזיכרון ובתפקוד חברתי טוב יותר

מאת: ד"ר מיכל גילאון

לצריכת מוצרי חלב דלי שומן יכולה להיות השפעה מיטיבה על התפקוד החברתי, על הזיכרון ועל הפחתת הלחץ הנפשי. כך עולה ממחקר חדש שנערך באוסטרליה.

חוקרים מבית הספר לפסיכולוגיה וממרכז המחקר לפיזיולוגיה של התזונה באוניברסיטת דרום אוסטרליה, אדלייד, ביקשו לבחון האם קיים קשר בין צריכת מוצרי חלב לבין תפקוד קוגניטיבי ורווחה פסיכולוגית. בהקשר זה, עלתה השערה חדשה לפיה צריכת מוצרי חלב מועילה לבריאות הקוגניטיבית דרך ההשפעה המיטיבה שלה על הבריאות המטבולית-לבבית.

צריכת מוצרי חלב דלי שומן קשורה לסיכון נמוך להשמנה, סוכרת מסוג 2, יתר לחץ דם וכל גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם שעלולים לגרום לליקויים קוגניטיביים.

הנתונים נלקחו משאלונים שמולאו על ידי 432 גברים ו-751 נשים בגילאי 39-65 שנים, וכללו גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, תפקוד קוגניטיבי, מבחני זיכרון, בריאות מנטלית, חרדה, לחץ נפשי, דיכאון והערכה עצמית. החוקרים ניתחו את הנתונים בשיטות סטטיסטיות שתיקננו לגורמי סיכון אחרים שיכולים להשפיע על הקשרים שנבדקו (למשל צריכת קלוריות).

התוצאות בקרב הנשים הצביעו כי צריכת גבינה דלת שומן קשורה בתפקוד חברתי טוב יותר ובלחץ נפשי נמוך יותר. לעומת זאת, צריכת מוצרי חלב עתירי שומן (הכוללים גלידה וקצפת) היתה קשורה עם דיכאון, חרדה, לחץ נפשי, תפקוד קוגניטיבי זיכרון נמוך - ובריאות כללית פחות טובה.

בקרב הגברים נמצא כי צריכת יוגורט דל שומן קשורה בזיכרון טוב יותר ובתפקוד חברתי טוב יותר.

המסקנה היא שלצריכת מוצרי חלב דלי שומן יכולה להיות השפעה מיטיבה על תפקוד חברתי, לחץ חברתי וזיכרון, ואילו צריכת מוצרי חלב עתירי שומן יכולים לפגוע ברווחה הפסיכולוגית. החוקרים ממליצים לערוך מחקרים נוספים, שיבססו את הקשר המעניין שנמצא בין צריכת מוצרי חלב לבריאות פסיכולוגית וקוגניטיבית.

מקור: Crichton GE, Murphy KJ, Bryan J., Dairy intake and cognitive health in middle-aged South Australians, Asia Pac J Clin Nutr. 2010, 19, 161-171.

ד"ר מיכל גילאון היא דיאטנית אפידמיולוגית.

בואו לדבר על זה בפורום תזונה קלינית.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום