"חלב על הקלוריות"

(0)
לדרג

מוצרי החלב העומדים היום לרשות הקהל הרחב הם רבים ומגוונים, ואם לא נבחר אותם בקפידה, אנו עלולים לעלות במשקל ואף לחלות במחלות שונות.

מוצרי החלב העומדים היום לרשות הקהל הרחב הם רבים ומגוונים, ואם לא נבחר אותם בקפידה, אנו עלולים לעלות במשקל ואף לחלות במחלות שונות.

מוצרי החלב מהווים חלק בלתי נפרד מן התפריט היומי שלנו, ועל-כן כדאי להבין מהי תכולת מרכיבי המזון שלהם. מצד אחד, במוצרי החלב מצויים חלבונים, שמקורם מן החי, המשמשים כאבני בנין לתאים, לשרירים ולהורמונים, והגוף מנצלם טוב יותר, בהשוואה לחלבונים שמקורם מן הצומח. מנגד, מוצרי החלב מכילים שומן רווי, התורם לעליית רמת הכולסטרול בדם, להתפתחות מחלות שונות כמו מחלות לב וכלי דם, לסיבוכי סוכרת, לצריכת כמות קלוריות רבה וכו'.
מכאן, ככל שאחוז השומן במוצר החלב גבוה יותר, כך הוא מכיל כמות קלוריות רבה יותר ותכולת כולסטרול גדולה יותר. על-כן, יש להגביל את צריכת השומן בתפריט היומי, ולבחור במוצרי חלב המכילים אחוזי שומן נמוכים - פחות מ-5 אחוז שומן.
כל גרם שומן מספק 9 קלוריות.
לדוגמא: 100 גרם גבינה 5 אחוז מכילה 5 גרם שומן רווי = כפית חמאה = 45 קלוריות.

מוצרי החלב נחלקים לשלוש קבוצות עיקריות:

מוצרי חלב בעלי אחוזי שומן נמוכים - עד 3 אחוז שומן. מומלצים מאוד לצריכה.

מוצרי חלב בעלי אחוזי שומן בינוניים - עד 5 אחוז שומן.

מוצרי חלב עתירי שומן - מעל 9 אחוז שומן. מומלץ מאוד להמעיט בצריכתם.

היחידה לתזונה ודיאטה - קמפוס בילינסון

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום