חתוך תוכן

(0)
לדרג

למה אנשים עושים ניתוחים פלסטיים, למרות שאינם זקוקים להם כלל? שקר החן והבל היופי - האמנם?

מאת: מערכת zap doctors
האף, או האף..

מי מאיתנו לא הסתכל פעם במראה, וברגע של תיעוב פלט לעצמו "הלוואי ואוכל לשנות את עצמי" , מי לא תהה אי פעם האם יבוא היום ובו יפקיר את עצמו לאיזמל המנתחים על מנת לזכות ב... במה בעצם?

האדם המודרני כבר לא נאבק בחיות טרף ובשדים קמאיים, יש לו מלחמות חשובות יותר, אבל עיקרי כל המלחמות האלו נותרו ברורים - שרידה.
אז היום היפה שורד, מי שיש לו יותר, שמשיג יותר ומי שמרגיש יותר טוב עם עצמו.
ביטחון עצמי הוא ערך שלמרבה הצער, רבים גדלים בלעדיו, או מייחסים אותו לדברים גדולים מהם ("אם אהיה כך וכך, אהיה מאושר"..).

שכיחות הפרעות האכילה ובעיות ההשמנה עולות תדיר, והגיל של הלוקים בהם הולך ויורד, מה זה מסמן לנו כחברה? ממה כדאי לנו להיזהר ומה באמת חושבים המומחים על האובססיה הזו ליופי?

ד"ר יעקב בר, מנתח פלסטי מומחה: רוב הדחיות של הפניות הן בתחום ניתוחי האף, כשהפונים סבורים שיש בעיה, אף שזו אינה קיימת

15% מהפונים לביצוע ניתוח פלסטי בבית החולים אמריקן מדיקל סנטר בראשון לציון כלל אינם זקוקים לניתוח, כך עולה מנתונים של פניות לבית החולים. מדובר בנשים וגברים שפונים בבקשה לבצע ניתוח, אולם לאחר בדיקה ראשונית, חוות הדעת הרפואית היא שהם נמצאים בתחום הסביר מבחינת החזות החיצונית. המדיניות היא במקרים אלו לא לבצע את הניתוח.

ד"ר יעקב בר, מנתח פלסטי מומחה בבית החולים אמריקן מדיקל סנטר, מסר שרוב הדחיות של הפניות הן בתחום ניתוחי האף, כשהפונים סבורים שהאף שלהם גדול מדי או עקום מדי ולמעשה המצב אינו כזה כלל. פניות נוספות שנדחות לעיתים הן של גברים להקטנת חזה ושל נשים להרמה או הקטנה של החזה.

לדברי ד"ר בר, חלק מהפונים נופלים למלכודת של השוואת גופם לאלו של דוגמנים, דוגמניות וכוכבי קולנוע המופיעים בצילומים וסרטים המחמיאים לחזותם החיצונית. אנו, כאנשי מקצוע, יודעים לבחון את המראה באופן אוביקטיבי ולתת חוות דעת מקצועית.

ד"ר בר מסר שישנם מקרים בהם תשובת הרופא אינה מספקת את המעונינים לבצע את הניתוח והם פונים לבצע את הניתוח במקומות אחרים. למרות זאת המדיניות שלנו היא ברורה שלא לבצע ניתוחים במקרים שהדבר אינו נדרש.

ואם בכל זאת??

בחירת מנתח פלסטי שיבצע את הניתוח שאתם מבקשים לעשות היא הגורם החשוב ביותר בביצוע הניתוח. חשוב לזכור כי השוק מלא במנתחים פלסטיים שכולם מצהירים על מומחיות וניסיון. תעודות הסמכה מקצועיות ממוסדות מוכרים הן כמובן הכרחיות, אבל ממוסדות יוקרתיים יוצאים גם מנתחים פחות טובים ומנתחים מוכשרים עשויים לקבל את הכשרתם במוסד פחות מפורסם.

לעיתים ניתן ואף רצוי להיוועץ בפסיכולוג/עובד סוציאלי/ייעוץ נפשי על מנת לברר לעצמכם היטב האם השינוי שאתם חפצים לעשות בעצמכם, הוא טכני בלבד, והאם הכסף והמחיר שתשלמו, לא יהיו גבוהים מדי.

להלן מספר המלצות שיסייעו לך לבחון את הנושא בטרם קבלת החלטה באדיבות ד"ר מיכאל שפלן מהמרכז הרפואי "עתידים".

1) אספו מידע ולמדו היטב על סוג הניתוח שאתם מעונינים לעבור. יש שפע של מידע באינטרנט וגם עלוני מידע של מרפאות. קראו מידע לגבי שיטות שונות המשמשות להשגת אותה מטרה.למרפאות נבחרות גם יש אתרי אינטרנט איכותיים. אתר אינטרנט יכול לענות על הרבה שאלות בטרם החלטת לאן לפנות.

2) שוחחו עם מטופלים אחרים שעברו ניתוח כזה. קראו את השאלות והתשובות המופיעות בפורומים באינטרנט. אל תהססי לשאול ולהתעניין במקומות כמו חדר הכושר או המספרה, בהם את עשויה לקבל מידע שזורם מאנשים אחרים שעברו את התהליך.

3) דונו בכוונותיכם עם בני זוגכם או עם אדם אחר שאתם בוטחים בו. יתכן שהם יעלו היבט שאתם שכחתם.

4) בחנו תמונות של "לפני" ואחרי" הזמינות במרפאות ניתוחים פלסטיים אך זכרו שתמונות מוצגות הן התוצאות הטובות ביותר. את הפחות מוצלחות לא מציגים .

5) הכינו רשימה של התרופות שאתם לוקחים כיום כדי ליידע את הרופא משום שאחרי הניתוח ייתכן שתצטרכו להימנע מתרופות מסוימות.

6) אם את מתכוונת לעבור ניתוח להגדלת חזה, קני חזיה במידה הרצויה לך לאחר הניתוח, ומדדי כדי לקבל "תחושה" של הממדים החדשים. אצל רופאים נבחרים אפשר לבדוק שתלים מיוחדים לחזיות ולקבל תחושה אמיתית כיצד תראי בגדלים שונים.

7) מדדי בגדים עם חזיה זו כדי לראות מה יתאים ומה לא יתאים מעכשיו. אל תשכחי למדוד חולצת T פשוטה , שתמחיש לך את הגודל והנוכחות החדשה.

8) הביאי בחשבון את תחביביך. אם את רקדנית בלט או מתעמלת, חזיה במידה מאוד גדולה העלולה לא להתאים לסגנון חייך.

9) היזהרי מרופאים שאינם מתריעים בפניך על סיכונים וסיבוכים. זכרי המדובר בשינוי גופך שלך, מומלץ לברוח מרופא שמדווח על אפס סיבוכים , או אינו מסביר את הסיכונים והסיבוכים מיוזמתו מבלי שתשאלי.

10) המלצות, נסו לקבל המלצות על רופא, מרופאים, אחיות, ומטופלים.

11) סמכו על האינסטינקטים שלכם. לפעמים, יש סיבה טובה לתחושה רעה ביחס למישהו או משהו.

12) לא כל הרופאים גובים תשלום עבור התייעצות ומחיר ההתייעצות אינו מעיד על כישורי המנתח. בררו את העלות מראש כדי להימנע מהפתעות לא נעימות.

13) התייעצות צריכה להימשך בין 10 דקות לחצי שעה והרופא צריך לענות על כל שאלותיכם. אל תתפתו לבחור ברופא רק משום שמחיר ההתייעצות מנוכה ממחיר הניתוח.
אצל רופאים נבחרים ניתן לקבוע ביקור מקדים במרפאה אצל אחות המרפאה, אחות מתאמת ומזכירה - ללא תשלום על מנת לקבל פרטים רבים אודות הניתוח על כל היבטיו.

14) בואו להתייעצות מצויידים ברשימת שאלות כתובה, רשימת התרופות שאתם לוקחים, ואם מדובר בניתוח להגדלת חזה, את החזייה שמדדת קודם. אמצעים אלה נועדו להמחיש לרופא בבירור מה בדיוק אתם רוצה להשיג.

15) שימו לב לכך שהרופא משיב לך בפתיחות ובאמינות על שאלותיך ומתאר בפניכם את הטיפול המוצע באופן שלם ויסודי , כולל את תהליכי ההחלמה והסיבוכים העלולים להתרחש. שיחה כזו תבטיח את התאמת הציפיות של המטופל ליכולתו של הרופא ותקטין את מידת אי שביעות הרצון ומההפתעות , בסופו של התהליך.

16) ודאו שהמרכז הרפואי שבו יתבצע הניתוח שלכם הנו מרכז מאושר ובעל מוניטין. ההסמכה חשובה כדי להבטיח שמקום מצויד ומאויש בקידמת הטכנולוגיה ונוהג על פי כללי הבטיחות הדרושים.

עצות וטיפים לכל טיפול רפואי.

העצות הבאות טוען ד"ר מיכאל שפלן מהמרכז הרפואי "עתידים" אינן נוגעות לניתוח פלסטי בלבד אלא לכל טיפול רפואי.

א.המטופל זכאי לטיפול מתחשב , לכבוד ולפרטיות.

ב.המטופל זכאי לקבל מידע רלוונטי, מלא , עדכני וברור לגבי כל מה שקשור בטיפול/ניתוח וכל זאת בגובה העיניים.

ג.למטופל זכות לדעת את זהות הרופאים, האחיות ואחרים המטפלים בו לרבות סטודנטים ומתמחים.

ד. המטופל זכאי לפרטיות בין אם בשיחותיו עם הרופא, בבדיקה או באשפוז ולשמירת החסיון של תקשורת זו. הרופא וצוותו מחוייבים לסודיות רפואית.

ה. המטופל זכאי לעבור על הרשומות הרפואיות המתייחסות אליו ולקבל הסבר למה שאינו מובן , לקבל עותקים של תיקו הרפואי כל אימת שיבקש תמורת חתימה על ויתור סודיות.

ו.המטופל זכאי לדעת על קשרים עסקיים הקיימים בין בתי חולים, אוניברסיטאות או ספקי בריאות אחרים העשויים להשפיע על הטיפול בו.

ז.אצל רופאים מנוסים תוכלי גם לקבל חומר כתוב ,מידע בע"פ , ולצפות בתמונות ומצגות ממוחשבות על הניתוח ותוצאותיו.

ח. נכון שהרופא היקר ביותר אינו בהכרח גם הטוב ביותר , אבל ההיפך בטוח שאינו נכון.

ט. רופא זול יותר הוא פחות מנוסה , פחות מבוקש ויכול לדרוש שכר טרחה נמוך יותר כמו בכל מקצוע.

י. חומרים משובחים (שתלים , תפרים , תרופות , חבישה) רופאים משובחים (מנתח , מרדים) אחיות משובחות , וציוד משובח עולים יותר כסף וטבעי שניתוח במרכזים מן השורה הראשונה יעלה מעט יותר אך תקבלי הרבה יותר.

בואו לדבר על כך בפורום כירורגיה פלסטית
ובפורום תמיכה הדדית


רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום