יש תירוץ: שוקולד טוב ללב

(0)
לדרג

חדשות טובות לאוהבי שוקולד: מחקר חדש מצא כי אכילת כמות מתונה של שוקולד בתדירות קבועה עשויה להפחית את הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים

מאת: ד"ר עמית עקירוב

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Heart, עולה כי בקרב אנשים המקפידים על אכילה קבועה ומתונה של שוקולד תועד סיכון מופחת להתפתחות פרפור פרוזדורים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 55,502 משתתפים במחקר Danish Diet, Cancer, and Health Study, שכלל משתתפים בגילאי 50-64 שנים בין דצמבר 1993 ועד מאי 1997. המשתתפים השלימו שאלוני תזונה בתחילת המחקר. כל משתתף הותאם ל-Danish National Patient Register לאיסוף נתונים אודות היארעות רפרוף פרוזדורים או פרפור פרוזדורים קליני.

מנת שוקולד הוגדרה כ-30 גרם והחוקרים מצאו כי 12,258 מבין למעלה מ-55,000 המשתתפים דיווחו כי צרכו שוקולד פחות מפעם בחודש, בעוד ש-22,909 דיווחו על צריכה של 1-3 מנות שוקולד בחודש, 10,620 צרכו מנה אחת בשבוע, 8,476 אכלו 2-6 מנות בשבוע ו-1,239 צרכו לפחות מנת שוקולד אחת ביום.

במהלך מעקב ממוצע של 13.5 שנים תועדו 3,346 מקרים חדשים של פרפור פרוזדורים. מניתוח הנתונים עלה כי שיעורי פרפור פרוזדורים היו נמוכים יותר באלו שצרכו 1-3 מנות שוקולד בחודש, עם סיכון נמוך ב-10%, בהשוואה לאלו שצרכו פחות ממנת שוקולד אחת בחודש. השפעה של צריכת שוקולד מוגברת על הסיכון לפרפור פרוזדורים התייצבה על ירידה של כ-17% בסיכון עם צריכת מנת שוקולד אחת בשבוע, ירידה של כ-20% בסיכון עם 2-6 מנות שבועיות וירידה של 16% עם צריכת מנת שוקולד אחת, או יותר, בכל יום.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהנתונים עלה כי צריכת שוקולד בתדירות של 1-3 פעמים בחודש מלווה בירידה של 10% בסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים, בהשוואה לצריכת שוקולד בתדירות של פעם בחודש. הם קוראים לנקוט משנה זהירות בפירוש הממצאים, המבוססים על מחקר עוקבה מדנמרק.

ד"ר עמית עקירוב הוא מומחה לאנדוקרינולוגיה, רופא בכיר במחלקה הפנימית בבית החולים בילינסון.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום