ציסטה בשחלה ימנית

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

06/10/2004 | 21:26 | מאת: מירה

לדר" חיים קריסי חג שמח אני בת 57 , ומצאו אצלי לפני כשנה ציסטה בשחלה בגודל 27 מ"מ. אני נמצאת במעקב כל 4 חודשים עושה אולטראסאונד ובדיקת דם C-125 והבדיקות תקינות. לאחרונה עשו לי אולטראסאונד דופלר וגם היה תקין. כעת הרופאה שלי הציעה לי לעבור ניתוח. רציתי לדעת אם עלי לעבור ניתוח? ובמידה ואני אעבור את ניתוח האם כדאי לי לעבור כריתת רחם באותו זמן. אודה לך מאוד על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
09/10/2004 | 01:57 | מאת: שירה

אני יודעת שציסטות לא מנתחים בנשים שעוד לא ילדו מסכנה לפגיעה בפיריון. יש סכנה מסויימת כשלא מנתחים כי היא עלולה לגדול, להתפוצץ או להסתובב על צירה למה את צריכה לעבור כריתת רחם? חוץ מזה , הבדיקה הזו מדויקת רק ב-80% מהמקרים ואולי הרופאה חושבת שלא כדאי לחכות עם ניתוח כיוון שאת לא מתכוונת להביא עוד ילדים (תקני אותי אם אני טועה...) יש לך היסטוריה של מחלות?

13/10/2004 | 21:09 | מאת:

מירה שלום 99 אחוז אין שום בעייה והציסטה לרוב אינה בשחלה אלא ליד השחלה הבעייה שאין ביטחון 100 אחוז בכך ועדיין יתכן התפתחות ממאירות מציסטה שפירה אני הייתי מבצע כריתת שחלות בלפרוסקופיה וזהו (החלמה קלה ביותר) אלא אם הרחם לא תקין ואז לכרות אותו אני חייב לבדוק אותך כולל הערכה מלאה להחלטה יותר קונקרטית בברכה דר חיים קריסי