מרכיבי חלבון במזון יבש לחתולים
דיון מתוך פורום תזונת בעלי חיים
יש סוגי מזון שהמרכיב הראשון ברשימה הוא חלקי-עוף, לעומת מזונות פרמיום שבהם מצויין ברשימה "עוף". מה כוללים חלקי עוף? ומה זה קמח עוף או קמח דגים?
של ד"ר רפי קישון לפני כמה ימים. זה מופיע פה : http://www.ynet.co.il/home/1,7340,889-1542-5908993,00.html הינה העתקתי לך גם את לשון ההודעה. נושא : קמח עופות זה לא בשר עוף תאריך : 10/12/03 19:28 מחבר/ת : ד"ר רפי קישון קמח עופות נחשב למרכיב ירוד יותר בהרכבו מאשר בשר עוף. קמח עופות זה שאריות משחטה שעובדו לקמח. אם זה המרכיב העיקרי זה בודאי לא מזון פרימיום גם אם הוא מכנה את עצמו כך. אין פיקוח על השימוש בכינויים אלה.
שלום נועה כאשר מדובר בחלקי עוף או בשר או דגים כדאי לשים לב למספר גורמים. ארץ ייצור המזון- לדוגמא במקסיקו מעי הפרה הוא מעדן (גם באיטליה) . בהרבה מדינות לא אוכלים מרכיב זה ומשתמשים בו לתעשיית המזונות לחיות מחמד ועוד רבות הדוגמאות (כמו לשון הפרה וכו'). כאשר מדובר בבשר עוף , איני מכיר חברה ולו אחת בעולם שמשתמשת בחזה העוף ובשוק העוף לתעשיית מזון חיות מחמד. בדרך כלל השימוש הוא בגב העוף ובשאריות של תעשיית הבשר. האם זה אומר שמבחינה תזונתית החלבון ירוד יותר ? התשובה היא שלילית. מה שחשוב בחלבונים הוא הערך הביולוגי שלהם ולא מאיזה חלק העוף הם באים. בגוף ,החלבון מתפרק לחומצות אמינו (קיימים 21 סוגים) מהם הגוף מרכיב את כל הדרוש לו לבנייה ואחזקה. מה שחשוב עוד זו אספקת חומצות האמינו החיוניות והן אותן אלו שהכלב אינו מסוגל להרכיב בעצמו אלא חייב לקבלן מבחוץ ומדובר ב -11 במספר. כאשר החלבון מכיל את כל הרשום מעלה וגם בעל רמות עיכול גבוהות , מדובר בחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה. מבחינה הומנית נשמע לכולם שבשר עוף נקי ולבן זה שאנו אוכלים יותר אסטטי ונשמע יותר פרמיום. אולם אם נפרוט מעשית למה זקוק הכלב (במקרה החלבון לזה בעל הערך הביולוגי הגבוה) ונספק לו את הדרוש ברמה הגבוהה ביותר השגנו את המטרה. קמח דגים ועופות הוא מרכיב תזונתי המכיל חלבונים ומינרלים המשמשים בתעשיית המזון. אין זה נכון לקבוע חד משמעית שמדובר במרכיב ירוד מכיוון שבשילוב עם מרכיבים אחרים ובאיזון נכון הוא מרכיב בעל ערך תזונתי בפני עצמו.
קל להסכים עם הדברים שכתבת השאלה אם יש תקן כלשהו שמחייב חברה כלשהי, ? וכן כיצד צרכן פשוט יכול לדעת שהחלבון במזון המסחרי שהוא קונה טוב או לא טוב... יש סברה שאוכל יקר הוא אוכל טוב. אבל בכל זאת - זה לא משהו רציני ממש... בקיצור, מה אתה אומר ?