השתלות
דיון מתוך פורום השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין
שלום ברצוני לדעת כיצד משתילים איברים אם באופן טבעי בגוף האיברים מחוברים לסיבים עצביים שעל ידי קבלת פקודות מהם הם מתפקדים, וסיב עצבי לא ניתן להחיות, אז איך בכל זאת האיברים המושתלים מתפקדים? אשמח לקבל תשובה במונחים מקצועיים בתודה מראש אבי
לקרובה שלי הכליות הפסיקו לעבוד כתוצאה מבעיה בשלפוחית השתן, אין אפשרות לתקן השלפוחים לפי מוטב ידעתי, האם ניתן לעשות השתלה לשלפןחית השתן?????
בשלב זה לא ניתן לבצע ניתוח השתלת שלפוחית בבני האדם. עם זאת קיימות חלופות כירורגיות טובות לטיפול בשלפוחית שמאבדת את תפקודה, והן: יצירת שלפוחית חדשה מלולעת המעי או הוספת לולועת מעי לשלפוחית הפגומה.
האיברים המושתלים הינם נטולי עצבוב ובשל כך אינם מסוגלים להגיב למסרים ומועברים במערכת העצבים. הדבר מתבטא בין היתר בשמירת קצב אחיד במושתלי לב.
תודה עלהתשובה, כמה זמן יכול אדם לחיות עם דיאליזיה "אני אדם מאמין באלהים ויודע שרק הוא מחליט על םוף חיי אדם" אבל השאלה שלי אם יש סטטיסטיה בעניין.