הפסקת עישון בעקבות תכנון הריון
דיון מתוך פורום גמילה מעישון
שלום לד"ר פלג. אני בת 27 ומקווה להתחיל לנסות להיכנס להריון בסביבות ה-3 חודשים הקרובים. אני מעשנת 4 שנים, לאחרונה הורדתי מינונים מאוד מקרוב לקופסא לבין כמה סיגריות ליום לחצי קופסא לכל היותר (בחודשיים האחרונים זה כך). לצערי, ניסיתי להפסיק כמה פעמים לאחרונה לגמריי, החזקתי בין יום לארבעה ימים ונשברתי.כרגע אני שוב בהפסקה. נרשמתי לסדנת גמילה האמורה להתחיל עוד חודש. שאלתי היא האם עדיף לי להמשיך במינון מופחת עד הסדנא ואז להפסיק בשיטה הנלמדת שם או שעלי להמשיך להפסיק (לנסות) עד לסדנא בסיכון שאשבר שוב? מה מוכיח את עצמו יותר לגמילה ממושכת ומוצלחת? תודה מראש!
שלום שרון, מכיוון ואת מתכננת להיכנס להריון, הייתי ממליצה לך לנסות להתקדם בתהליך ולהתחזק בתהליך הקבוצתי. יש חשיבות רבה להפסקת העישון לשמירת בריאותך וללידת תינוק בריא. להקלת סמפטומי הגמילה הפיזיים תוכלי להעזר בתחליפי ניקוטין ולא בתרופת הזייבן. במידה ותקלטי להריון בתקופת השימוש בתחליפי הניקוטין, תצטרכי להפסיק הטיפול. מכיון ואינך יודעת מתי תיקלטי, עדיך להמשיך להוריד כמויות ולנסות לעמוד ביום ההפסקה או להגיע לסדנא עם מספר מועט של סיגריות ואז להשלים תהליך הגמילה. שלום טליה, בהצלחה , איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il
תודה על תשובתך המקיפה. האם תוכלי לומר לי כמה זמן לפני שמתחילים לנסות להיכנס להריון צריך להפסיק לעשן כליל (על מנת למנוע סיכונים)? תודה רבה לך!