שילוב תרופה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

28/11/2006 | 08:20 | מאת: אמנון

שלום: לאחר שנים רבות הותאמה לי סוף סוף תרופה להורדת לחץ דם בשם "נורווסק" לאחר ששילבתי לנורווסק את התרופה "היטרין" היו לי תפעות לוואי רבות וקשות, הפסקתי עם הנורווסק. כיום בשעות הבוקר המוקדמות לחץ הדם הוא 150/90 והרגשתי לא טובה כמו צלצולים באוזניים וכאב ראש,שהם התופעות שלחץ הדם לא תקין אצלי. שאלתי היא איזו תרופה במקום ההיטרין תשתלב עם הנורווסק ? אמנון.

28/11/2006 | 13:18 | מאת: כימאי תרופות

שלום אמנון, ישנן מס' רב של תרופות שניתן לשלב עם הנורבסק, כגון: נורמיטן, אנלדקס, פוסיד. אבל כל זה צריך להיעשות עם הרופא המטפל. התופעה של הצילצולים באוזניים נשמעית מוזרה כסימן של יתר לחץ דם. אולי מדובר במחלת מנייר הכוללת סימנים של סחרחורות וצלצולים באוזניים המעורבת עם ירידה בשמיעה. אולי כדאי שתפנה לרופא אף אוזן גרון בקשר לצילצולים. תרגיש טוב.

28/11/2006 | 14:41 | מאת: אמנון

שלום:

28/11/2006 | 14:48 | מאת: אמנון

שלום: אני חוזר על שאלתי הקודמת מה היא התרופה המתאימה לשילוב עם נורווסק ? וענית לי על נורמיטן שהיא גם תרופה להורדת לחץ דם. רצוני בתחליף לתרופה היטרין. אמנון.

28/11/2006 | 14:48 | מאת: אמנון

שלום: אני חוזר על שאלתי הקודמת מה היא התרופה המתאימה לשילוב עם נורווסק ? וענית לי על נורמיטן שהיא גם תרופה להורדת לחץ דם. רצוני בתחליף לתרופה היטרין. אמנון.

28/11/2006 | 23:02 | מאת: כימאי תרופות

שלום אמנון, מה שרשמת במכתבך הראשון הוא שאתה נוטל נורבסק שנים רבות ולטיפול זה הוסיפו לך תרופה נוספת להורדת לחץ הדם. לטענתך, תרופה זו גורמת לך לתופעות לוואי לכן שאלת איזה תרופה ניתן ליטול עם נורבסק, לכן רשמתי לך דוגמא ל- 3 תרופות ממשפחות שונות. הרי מדובר בטיפול להורדת לחץ דם. התרופה היטרין מיועדת להורדת לחץ דם והיא ממשפחת חוסמי קולטני אלפא. עכשיו זה ברור?