נוטרמיגן לתינוקת
דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
בתי בת 9 ח', מקבלת משלשום נוטרמיגן, לאחר שאכלה איזומיל וכנראה היא רגישה לזה. רציתי לדעת מהם תופעות הלוואי והחסרונות של תחליף זה. תודה.
שלום תמר, אינני מומחה לגיל זה וולנושאי תזונה בתינוקות ואם את זקוקה למידע מעבר למה שמסרתי נסי בפורומים של רופאי ילדים או תזונה וכמובן אצל רופא/ת הילדים. נוטרמיגן הינו מזון תרופתי הנחשב למזון "היפואלרגני" כלומר - שאין בו חומרים הגורמים לאלרגיה. הוא מיועד לילודים עם בעיות מעיים כמו אלרגיה לחלבון חלב פרה. מאחר והאלרגיה היא לחלבון השלם הנוטרמיגן עוקף את הבעיה ע"י כך שהוא מורכב מחלבון חלב פרה המפורק למרכיביו המאד בסיסיים ולכן הוא מעוכל ללא בעיה. הוא גם אינו מכיל סויה ולכן מתאים גם לכאלו הרגישים למזון ממקור צמחי. מבחינה תזונתית הילד אינו מקופח. ביו חסרונותיו, פרט למחיר, ניתן למנות את העובדה שאיננו טעים, אבל, מסתבר, שבגיל הזה הילדים אינם כל כך אניני טעם. כל טוב וחג שמח.
תודה על התשובה הכנה. (למרות שלא הבנתי מי זה "מתמצא"...) האם, לידיעתך, הרגישות לחלבון חלב פרה עוברת באיזה שלב? ניסיתי באמת לשים לבת שלי מעט תמצית ווניל,היא שתתה, אבל היא כעת שותה גם בלי. הם כנראה באמת לא אנינים בגיל כזה,או שהיא הבינה שאין לה הרבה ברירה... תודה וחג שמח.
תמר שלום מאד לא אחראי לתת הנחיות לטיפול בלי לבדוק את הילד ולהכיר הכל אודותיו עליך להיות בטיפול רופא שאת מאמינה בו. השמעי להוראות גסטרואנטרולוג. הרבה בריאות וחג שמח דר' יקיר
ד"ר יקיר שלום, אני "שומעת" בפורום דעות נוספות, עדיין יש משקל רק לרופאים ולשיקול הדעת שלי . אבל אני מודה לך על הכנות. ואכן, גאסטרו יהייה כנראה השלב הבא שרופאת הילדים תשלח אותנו . שבת שלום.תמר
שלום לך! לתשומת לבך - לא ניתנו כאן "הנחיות לטיפול", לפחות לא על ידי המתמצא, אלא מידע כללי בלבד אודות התחליף הנ"ל. יש הבדל משמעותי בין שני הדברים ! איריס