תרופה נוגדת דלקת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

15/04/2006 | 15:41 | מאת: עומר

חג שמח! D: מתמצא, אני מודה לך בכנות! :) ענית לי על שאלתי כמו שרציתי :) אני חושב שאפסיק לקחת את התרופה נגד החרדה, שכן אתמול לאחר שלקחתי כדור שלם ולא חצי כדור (הרופא אמר שלושה ימים ראשונים חצי כדור ואח"כ כדור שלם), התעוררתי באמצע הלילה עם בחילות והקאתי, נשארתי ער כמו נר ונרדמתי שוב רק ב-11 בבוקר וקמתי לפני שעתיים. ועד עכשיו יש לי בחילות. בקיצור, שיבש לי את הכול. האם אלו תופעות לוואי? האם כדאי להפסיק לקחת את התרופה, או שאסור סתם כך לאחר ארבעה ימים? ואגב, האם אפשר לקחת את התרופה בבוקר ולא בלילה? אני ממש לא רוצה שזה ישבש לי את השינה. :( ולגבי השאלה העיקרית. הרופא שלי רשם לי אתופאן ל-15 ימים, שכן יש לי כאבים בבית החזה, ולאחר בדיקות לב, שפוענחו כתקינות, הוא התרשם שיש לי דלקת איפשהו בחזה. (שרירי החזה, צלעות, עצבים, משהו כזה.). נטלתי אטרופן למשך שלושה שבועות, שעמעם קצת את הכאב, אך לא בצורה מלאה. אז הוא היה סבור כי אני צריך משהו חזק יותר. אבל, אני לא מבין: 1. האם התרופות הללו הן בעצם פועלות רק כמשכך כאבים? כלומר, הן לא מרפאות את הדלקת, נכון? אז למה אני נוטל אותן? איך בעצם תירפא הדלקת? 2. האם זה אמור לנטרל את הכאב כבר לאחר הנטילה? כלומר, אם לקחתי את התרופה, וכעבור שעתיים עדיין כואב בצורה חלשה לי באיזור הזה, מה זה בעצם אומר? שהכאב לא נובע מדלקת? כי אני יודע שהתרופה משככת כאבים, ולכן צריכה לנטרל את הכאב בכל מקרה. 3. האם אני חייב לקחת את התרופה בשעות קבועות, או שצריך להקפיד רק על הפרש של 6 עד 8 שעות בין כל נטילה? כי לפעמים אני קם ב-8 ואז נוטל את התרופה ב-10, ולפעמים קם ב-10 ואז נוטל את התרופה ב-12. ובעקבות כך גם הנטילה בלילה, לפעמים ב-8 בערב ולפעמים ב-10 בלילה. אז זה בסדר כל עוד אני שומר על הפרש שעות? תודה רבה, מקווה שלא סיבכתי עם השאלות ולא שאלתי יותר מידי! וחג שמח ומלבב :-] עומר.

15/04/2006 | 20:05 | מאת: מתמצא

שלום עומר, תשובות ספציפיות למקרה ספציפי צריכות להינתן ע"י הרופא/ה המטפל/ת בלבד. עצות כלליות אשמח לחלוק איתך. לגבי תרופה כמו ציפרלקס - במידה ונלקחה זמן מה - רצוי להפסיקה בהדרגה, עפ"י הנחיות הרופא. בנוסף, ניתן לשקול להעביר את נטילת הציפרלקס לבוקר. לגבי שאלותיך הנוספות : התרופה אתופן הינה בעלת תכונות של משכך כאבים ותכשיר אנטי-דלקתי גם יחד אך רצוי לבחון שוב את הצורך בהמשך הנטילה של התרופה ולוודא האם הבחילה וההקאה אותם תיארת יתכן שקשורים לאתופן ו/או לציפרלקס. במידה וצריך לקחתה - אין חובה להקפיד על שעות לקיחה קבועות אך יש להיזהר מלקחת את התרופה בתכיפות רבה מידי. בריאות ושבוע טוב.

15/04/2006 | 20:29 | מאת: עומר

מתמצא, תודה על המענה! :) כמה דברים לא ברורים לי עדיין, ולא הצלחתי להבינם מהודעתך. לגבי הציפרלקס, כתבתי שאתמול היה היום הרביעי מאז שהתחלתי ליטול את התרופה. כלומר, במשך שלושה ימים נטלתי חצי טבלית ליום, ואתמול "התקדמתי" לטבלית שלמה. בשלושת הימים הראשונים לא היו תופעות לוואי מיוחדות, בעוד שאתמול היו תופעות לוואי מזעזעות. (אני סבור שבהשפעת התרופה, לפחות, ולא בשל קלקול קיבה.) הבנתי שלא כדאי להפסיק ליטול את התרופה, אך האם אפשר לדלג על יום? היום עוד לא נטלתי את הטבלית, ואני חושש ליטול אותה כעת בשעות הערב. אם אנטול את הטבלית מחר בבוקר ואדלג על היום, זה הוא מצב שכדאי להימנע ממנו? ולגבי האתופאן, אני חושב שתופעות הלוואי שקרו לי אתמול לא היו בהשפעת האתופאן, שכן נטלתי את התרופה במשך שלושה ימים ולא הופיעו תופעות לוואי שכאלו. רק לאחר שנטלתי את הטבלית השלמה של הציפרלקס הן הופיעו. ומה הכוונה ב-"תקיפות רבה מידי"? הרופא רשם לי שתי טבליות ביום. והבנתי שצריך מרווח של 8-6 שעות בין כל טבלית. אז אני בדרך כלל נוטל טבלית בבוקר וטבלית בלילה (ובלילה לפחות חצי שעה עד שעה לפני השינה, שכן צריך להימנע משכיבה עד חצי שעה מרגע הנטילה, נכון?) ועוד כמה שאלות, שלא הבנתי מהתוכן אם באפשרותך לענות עליהן או לא: 1. אם התרופה היא בעצם תכשיר אנטי-דלקתי, אז היא מרפאה דלקות? 2. לגבי שיכוך הכאבים, האם יש מצב שגם בזמן השפעת התרופה, כלומר, שעה-שעתיים לאחר הנטילה, הכאבים לא ישוככו באופן מוחלט, אלא רק לאחר שימוש ממושך בתרופה? כי לפעמים נראה לי, שגם אחרי הנטילה, הכאבים לא משוככים, ועדיין נשאר כאב חלש. האם זה בסדר? זהו, ושוב ובכנות, תודה רבה על התרומה שלך לפורום! עומר.