טגרטול,אלטרול וגלולות
דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
שלום,אני בת 24 ואני לוקחת גלולות,מליאן,כבר הרבה שנים,לאחרונה אני מטופלת בתרופה טגרטול ואלטרול בגלל בעיה נוירולוגית אני לוקחת את התרופה טגרטול כבר יותר משבועיים בהדרגה רציתי לדעת האם מותר לי להשתמש בתרופות כאשר אני על גלולות או שאני צריכה להפסיק את הגלולות,ואם כן האם מיד להפסיק כיוון שאני באמצע החפיסה של הגלולות?
בהמשך להודעתי הקודמת של שילוב גלולות מליאן עם טגרטול ואלטרולט,המינון שאני לוקחת מטגרטול הוא 200 מילגרם התחלתי החצי ליום,העלתי ל 2 חצאים ביום ובשבוע השלישי לתרופה כדור וחצי ליום ושבוע רביעי 2 כדורים ליום,לגבי אלטרולט אני מתחילה כמה ימים אם חצי כדור של 10 מלגרם ואז כדור שלם של אלטרול,רציתי לדעת האם השילוב של התרופות עם גלולות מליאן הוא בעייתי והאם להפסיק את הגלולות ואם כן,האם להפסיק מיד למרות שאני באמצע חפיסת הגלולות?
שלום ליאת, כאשר מוסיפים, לבחורה הנוטלת בקביעות גלולות, את התרופה טגרטול (= CARBAMAZEPINE) תיתכן הפחתה ביעילות הגלולות, בשל ירידה אפשרית ברמת ההורמונים בדם. יתכנו גם דימומים בין המחזורים, כתוצאה מכך. פה ושם דווח גם על הריון כתוצאה משיבוש זה. יש להיוועץ ברופא(ת) הנשים בשאלה של צורך להוסיף אמצעי הגנה נוספים, במקביל. כל טוב, בהצלחה ושנה טובה.