האם מומלץ

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

02/08/2005 | 17:52 | מאת: ענת

האם מומלץ אומגה 6 או אומגה 3 מה ההבדל בינהם והאם יש הבדל בין נשים לגברים?

05/08/2005 | 06:38 | מאת: מתמצא

שלום ענת, שומנים רב בלתי-רווייים - polyunsaturated fats - מסווגים עפ"י המבנה שלהם לאומגה 3 או אומגה 6. אנו זקוקים לשני הסוגים משום שהן חומצות שומן חיוניות, שכן גופנו אינו יודע ליצרן ודרוש לספקן במזון. בעשורים האחרונים היתה מגמה ברורה של שימוש עודף ברכיבי מזון מכילי אומגה 6 , ביחס לאלו המכילים אומגה 3. בארה"ב, לדוגמא, דווח על שינוי ב - 50 השנים האחרונות ביחס אומגה 6 לאומגה 3 במזון מ - 2:1 לכדי 10-20:1, כלומר, יחסית, פי X5-10 אומגה 6, בהשוואה לאומגה 3. במזון המודרני נכללות כמויות גדולות של שמנים צמחיים, המשמשים לבישול או במזונות מוכנים, דוגמת שמן תירס, שמן חמנית וכו'. שמנים אלו הם, בעיקר, מקור לאומגה 6. להבדיל, בהדרגה תרומת רכיבי מזון עשירים באומגה 3, דוגמת גרעינים מלאים - whole grains - קטניות - beans - נבטים - seeds - ומאכלי-ים - seafood - לתפריט הלכה ופחתה. להגברה בכמות האומגה 6 והפחתה בכמות האומגה מיוחסת תרומה ניכבדת לתהליך הנקרא טרשת העורקים - תהליך בן נסתמים בהדרגה העורקים - כלי הדם המובילים דם מחומצן לאיברים חיוניים בגופנו ושעלול לגרום, בסופו של דבר, להתקפי-לב ולארועים מוחיים. לשינוי תזונתי זה מיוחסת גם תרומה שלילית לתהליכים כמו דלקות פרקים, סכרת, השמנת-יתר או מחלות עור דוגמת פסוריאזיס ויתכן שאף לנושא הסרטן. על מנת להשיב עטרה ליושנה, דהיינו - לחזור ליחס 2:1 של אומגה 6 לאומגה 3, יש להגביר את כמות המזונות העשירים באומגה 3 (כפי שצוין לעיל) ולהפחית באלו אשר להכנתם ולבישולם משמשים שמנים צמחיים המכילים אומגה 6 . בהצלחה.

05/08/2005 | 10:23 | מאת: ענת

אז מה אתה מעדיף אומגה 3 או אומגה 6