אבץ וקמח לבן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

25/02/2005 | 19:01 | מאת: דרור

שלום. שמעתי שאכילת כמות גדולה של מזון מקמח לבן מונעת ספיגת אבץ בגוף. האם זה נכון? האם ידוע על סימוכין? תודה

26/02/2005 | 03:47 | מאת: מתמצא

שלום דרור, יש אמת בשמועה. קיים חומר במקורות מזון צמחיים מסוימים כמו דגנים, אורז או תירס הנקרא PHYTATE או PHYTIC ACID אשר נקשר לאבץ - ZINC וגם למתכות אחרות כמו ברזל ובכך מקשה על ספיגתם מן המעי. תופעה זאת נפוצה, במיוחד, במדינות מתפתחות אשר תושביהן נשענים על כלכלה עשירת פיטאט. עוד על תופעה זאת מצא בקישורים הבאים : http://www.soyonlineservice.co.nz/Refs/Zinc.htm http://www.ars.usda.gov/research/publications/Publications.htm?seq_no_115=174961 http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m0887/is_n3_v8/ai_7482839 http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/79/6/1053 http://nutrition.ucdavis.edu/pubs/AllenAJCN_68_2_495S.pdf שבת שלום וכל טוב.

26/02/2005 | 08:07 | מאת: דרור

תודה!!!