ETOXISCLEROL

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

06/12/2004 | 15:06 | מאת: גברבר

מישהו מכיר את התרופה ויכול להגיד לי למה היא משמשת?

07/12/2004 | 00:50 | מאת: מג"ר בבאי דני * רוקח

בס"ד לגבר שלום רב ! ETOXISCLEROL זו משחה מתוצרת ספרד המכילה חומר בשם400 lauromacrogol ( בן דודו של הצטומקרוגול ) בעל תכונות של אלחוש מקומי ונוגד גרד המשחה משמשת לטיפול בורידים . החומר לפעמים משולב בקומבינציה עם הפרין גם לטיפול בטחורים או גרד של פי הטבעת . ולשאלתך הבאה ...אין בארץ . מג"ר בבאי דני רוקח [email protected]

07/12/2004 | 02:31 | מאת: מתמצא

שלום לגברבר, תודה לדני על המידע שמסר. החומר מוכר גם בשם Polidocanol, כחומר נוזלי באמפולות, ומשמש לאמבוליזציה (חסימת כלי-הדם יזומה ע"י הזרקת החומר לתוכו) של כלי דם מדמם, לדוגמא, של דליות (ורידים מורחבים, בדר"כ, על רקע של שחמת-הכבד) מדממות בוושט. השימוש השכיח יותר, כאמור, הוא כסקלרוזאנט - SCLEROSANT - של ורידים - תכשיר שמטרתו לנסות להעלים ורידים מכוערים מפני השטח הייצוגיים (רגליים). יתרונו, בהקשר זה, שיש לחומר גם תכונות מאלחשות (חומר הרדמה מקומי), המאפשרות ביצוע הפרוצדורה (כמעט) ללא כאבים. פרטים נוספים על החומר או על שימוש בו כסקלרוזאנט ניתן לקבל בקישור הבא, סעיף D, תחת הכותרת Polidocanol. http://www.phlebology.org/docmechanism2.htm בהצלחה וכל טוב.

27/05/2010 | 16:59 | מאת: s

שלום רב אני רוצה לעשות טיפול הלעלמת ורידים ברגליים רציתי לדעת אם יש לזה תופעות לוואי, איסור להיות חשופים לשמש או משהו כזה והאם רואים שהוזרק חומר ברגל?