ריטלין וזילרג'י
דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
שלום קורה שביתי מתעוררת בבוקר עם פריחה (בצקתית) והיא נוטלת זילרג'י. מאחר והיא זקוקה גם לריטלין אני מעוניינת לדעת אם ניתן ליטול את שתי התרופות בו זמנית (ריטלין וזילרג'י). תודה
שלום חן, לא מוכרות לי כל המלצות בנושא עליו שאלת. כנראה שאין בעייה בלקיחה ספוראדית של זילרג'י. לדעתי, יש אפשרות תיאורטית ששימוש בזירג'י - תכשיר אנטי-היסטמיני / אנטי-אלרגי בעל השפעה מדכאת פעילות מערכת העצבים (לדוגמא, נטייה לנמנום ושינה) ישפיע על האפקט הפסיכוסטימולנטי / המעורר של הריטלין. האם מניסיונך, בימים בהם ביתך נזקקת לזילרג'י הריטלין פחות יעיל - כלומר הילדה קצת פחות בפוקוס ? גם אם התשובה לשאלה זאת חיובית, הרי שיתכן שהסיבה לכך היא המצב האלרגי עצמו (בעבורו היא נוטלת זילרג'י) ולא התרופות. שבת שלום.
בד"כ היא לוקחת זילרג'י בערב לפני השינה וקמה בבוקר ללא תופעות אלרגיות. אך קורה שהיא שוכחת לקחת זילרג'י בערב ונאלצת לקחת אותו בבוקר. באותם בקרים לא נתתי לה את הריטלין מחשש להשפעה לרעה על מצבה. היא לא תפקדה באותם ימים בבהי"ס (הפריעה וכמובן לא למדה)