קולוטל בעת הנקה
דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
שלום רב, אני סובלת מאד מ IBS ומניקה תינוקת בת 4 חודשים. מדי פעם כשאיני יכולה לסבול את הכאב אני נוטלת קולוטל, האם עלי להפסיק את ההנקה?
בס"ד לחיה שלום ! התרופה מופרשת בחלב אחרי מתן של מנות טיפוליות לאם , כאן :- http://emc.medicines.org.uk/emc/assets/c/html/displaydoc.asp?documentid=2506#PREGNANCY ונחשב לבטוח יחסית בהנקה וזה כתוב פה:- http://web.uct.ac.za/depts/mmi/jmoodie/a03html.html * Safety in pregnancy is not established, but it is considered relatively safe to the nursing infant. התרופה אינה משווקת הארה"ב וכבר נאמר ש"אם אתה לא שם אתה לא קיים " . מה שבלט לי בזמן החיפוש הוא ..מיעוט של עבודות עליה ,ממש מעט ,ביחס לוותק של התרופה ( כ35 שנה ) ולשכיחות התסמונת ( מה שאומר גם שאיננה בשימוש אינטנסיבי ). חלק של תופעות הלוואי האפשריות של התרופה שלו קשות לניטור בתינוק ( שלשול עצירות סחרחורת ודיכאון ). המקורות שלעייל הם כל מה שמצאתי ורמת המהימנות שלהן לא מוכרת לי. אני חושב שכל מה שנשאר הוא לפנות ( ורצוי דרך הרופא המטפל ) לחברה המשווקת (= אגיס ) . SORRY בברכה מג"ר בבאי דני רוקח [email protected] נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד . אין בה משום המלצה רפואית לטיפול או הימנעות ממנה . יש להיועץ ברופא .
בס"ד לפי החברה ואני כותב לך מתוך העלון לרופא , שהוא המוסמך והקובע והמאושר לפי משרד הבריאות! ... Mebeverine is not excreted in milk of lactation women after therapeutic doses!!!!!!!!!!! ובעברית אינו מופרש בחלב האם לאחר מנות טיפוליות.... הנקה נעימה מג"ר בבאי דני רוקח