ויטמין A פלמיטט לפני כניסה להריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

01/06/2011 | 12:01 | מאת: שרון

שלום רב, שמי שרון ומזה 12 שנה אני נוטלת ויטמין A פלמיטט במינון של 15,000 יחידות ליום. כעת ברצוני להכנס להריון ורציתי לדעת כמה זמן לפני כניסה להריון עליי להפסיק את השימוש בויטמין והאם יש באפשרותי לעבור למינון נמוך יותר על מנת שלא אסכן את העובר? אודה על תשובתכם:)

01/06/2011 | 19:22 | מאת: מתמצא

שלום שרון, חסרים פרטים בשאלתך על הרקע הרפואי, שכן מה שאת מתארת איננו מצב של צריכה רגילה של ויטמין A מבחינת המינון ומשך השימוש. יש להניח שתידרש הפסקה לתקופת מה לפני ההריון אבל חשוב לברר זאת באופן מסודר באחד המרכזים הטרטולוגיים וזה תלוי גם בהתוויה לשימוש (הסיבה הרפואית לשימוש בויטמין).

02/06/2011 | 06:40 | מאת: שרון

אני מודה לך על תגובתך. הסיבה לצריכה הממושכת הזו של ויטמין A הינה מחלת עיניים בשם רטיניטיס םיגמנטוזה. פניתי לשלושה מרכזים טרטולוגיים שונים. משניים קיבלתי תשובות שונות לחלוטין וכעת אני ממתינה לתשובה מהמרכז השלישי. אולי עדיף שאפנה ליצרן בחו"ל?

28/09/2013 | 23:22 | מאת: מירי

שרון שלום, האם תוכלי לומר לי מהיכן את קונה את הויטמין A? (פלמיטט), האם אץ נוטלת גם לוטאין- אם כן, היכן את קונה אותו?? תודה, מירי