CEFORAL 500MG
דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
שלום רב, אימי בת 81 ולפני 3 שבועות קבלה אנטיביוטיקה ceforal 500mg עקב דלקת חריפה בכף היד - בבית חולים במיון קראו לזה צלוליטיס המינון שהיא קבלה היה עצום - 40 כדורים ל-10 ימים-4 ביום היום שבוע וחצי לאחר סיום נטילת התרופות היא עדיין מרגישה מאד מאד חלשה שאלתי - האם זה נורמלי והאם הכמות שנתנו לאישה בת 81 לא היתה מוגזמת??? תודה רבה רונית
שלום רונית, לאחר מחלה זיהומית לוקח, לפעמים, זמן להתאושש ובוודאי לאשה בת 81. אינני יודע מהיכן הגעת למסקנה שהמינון של האנטיביוטיקה שאמא שלך קיבלה הוא "עצום" או "מוגזם". המינון של 2 גרם ליממה למשך 10 ימים הוא מינון סביר ומקובל של אנטיביוטיקה זאת למצב אותו תיארת - צלוליטיס בכף היד. בתקוה שהמצב של היד השתפר. בריאות.
שלום רב, אני סובלת מדי פעם מבצקת כשאני אוכלת מאכלים עתירי תבלינים/מלח. הפעם הבצקת הגדילה לעשות... ולא רק שלא מרפה אלא התפתחה וגם פיתחה מוקדים אדומים, קשים וכואבים באופן מיוחד. ביקור אצל הרופא: "הבצקת היא בגלל כדורי ה- norvasc שאת נוטלת להורדת לחץ הדם". את הכדורים אני נוטלת מזה 15 שנה וזה אמנם נכון שמדי פעם הקרסוליים מתנפחות אבל אף פעם לא במידה כזאת. מכל מקום ההנחיה הייתה ליטול 2 כמוסות ceforal של 500 מ"ג כ"א 3 פעמים ביום = 3 גרם ביום. אני קצת מבוהלת מהמינון הגבוה ומבקשת לדעת אם זה סביר לאור העובדה שאני כרגע במנוחה מוחלטת, רגליים מוגבהות ושומרת על תזונה "נקיה" (בלי טיגון, מלח וג'נק) אודה על הארותיך.