אינטראקציה בין תרופות ותוספים
דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
שלום רב, הנני נוטלת תרופות מרשם רבות וכן תוספים, אותם אני נוטלת על דעת עצמי. אודה מאד על עזרה בעשיית סדר בבלגן שמאד מטריד את מנוחתי. עלי לציין שהנני בת 65 ועלי ליטול את כל תרופות המרשם שלהלן, ובכל זאת ברצוני לדעת באם יש אינטראקציה ביניהן ואם אינני טועה בתוספים שאני נוטלת: תרופות מרשם: אספירין 325 מ"ג, נורמיטן , סימוביל, רסיטל, לנטון, איזוניאציד+ ויטמין B6 (כאשר בהמשך אקבל גם זריקות יומירה), ובונדורמין . תוספים: מולטי ויטמין (פרמטון), מלטונין, צינק פיקולינט ופרו ביוטיק. בנוסף, אני מקבלת מידי פעם איזו תערובת שרוקח עבורי רופא הומאופט.
פרלה שלום, מהבדיקה שאני ביצעתי לא נראה כי קיימות אינטרקציות מהותיות, גם לא עם התוספים. התרופה isoniazid היא תרופה המעכבת באופן חזק פינוי של תרופות אחרות מהגוף (לדוג' סימבסטטין ורסיטל במקרה שלך). לא סביר כי תתעורר בעיה אם הינך כבר נוטלת את התרופות תקופה מסוימת,אלא בעיקר בתחילת/הפסקת תרופה חדשה . בכל מקרה עלייך להיות עירנית לכל שינוי בו את חשה במצבך. למשל כאבי שרירים שלא חשת קודם לכן ,בחילות וסחרחורת או דימומים. הרבה בריאות ועד מאה ועשרים. ------------------------------------------------------------------------------------------ היעוץ אינו מהווה תחליף להתיעצות עם רופא/רוקח.
שלום פרלה, אם אני מבין נכון את הדברים, את מקבלת כעת איזוניאזיד למשך 9 חודשים, כהכנה לקראת קבלת הומירה. את האיזוניאזיד נוטלים בשל ממצאים בבדיקות (צילום חזה ו/או תבחין עור לשחפת - מנטו או PPD) התומכים בקיום שחפת סמויה, בשל סיכון מוגבר להתלקחות השחפת והתעוררותה כאשר לוקחים תרופה ביולוגית דוגמת הומירה ממשפחת בולמי ה- TNF אלפא. יתכן שנטילת הויטמין B6 קשורה לנטילת האיזוניאזיד. בכל אופן, לא צפוייה אינטראקצייה מיוחדת מבחינת התרופות. לגבי התוספים - קשה לומר דבר מחכים, בעיקר, משום העובדה שהנושא לא ממש נבדק. בריאות, כל טוב ובהצלחה
תודה למשיבים. אכן ויטמין B6 קשור בנטילת איזוניאציד. ושאלה נוספת לרוקח - לא הבנתי את המשמעות של המשפט : "תרופה המעכבת באופן חזק פינוי של תרופות אחרות מהגוף" לגבי תופעות הלוואי שצוינו, האם צריך מיד לפנות לרופא או שמא יש להמתין תקופה מסויימת מתחילת נטילת התרופה החדשה? ושוב תודה, פרלה