למתמצא - סטטינים ו-Q10

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

13/05/2008 | 14:52 | מאת: אהובה

שלום, מתמצא, מקווה ששלומך טוב ! שאלה לבן זוגי : בן 57, מקבל מיקרופירין 75, וסימוביל 10mg , מאז 1/08, בעקבות ממצא גבולי בארגומטריה וכולסטרול גבוה שבינתיים ירד יפה. לא יודעת אם חשוב, אבל במיקרופירין היתה הפסקה של כחודשיים בגלל ניתוח ויטרקטומיה שעבר. אני מבקשת לשאול לגבי תוסף Q10 - האם עקב נטילת סטטין חשוב לקחת תוסף כזה? או שרק במצבים מסויימים כמו תופעות לוואי שבינתיים אין לו ? ואם כן חשוב - באיזה מינון של התוסף מדובר בד"כ ? רופאת המשפחה לא הזכירה את הצורך בתוסף כזה. תודה רבה, אהובה

13/05/2008 | 18:04 | מאת: אחיטופל -תזונאי

אני ממליץ לבעלך בחום ליטול קו-אנזים גם אם אין בכלל תסמינים כמו למשל כאבי שרירים. ישנם תופעות לוואי אחרות לסטטינים אחר י זמן רב כמו למשל החלשת שריר הלב. לקו אנזים יש תפקידים רבים שזה לא המקום לפרט ,לדעתי האישית הוא רק יכול לעשות טוב מה גם שהוא מספק אנרגיה וגם נוגד חימצון. נכון שהמחקרים לא הוכיחו חד משמעי ועובדתי את הדבר ובכול זאת למיטב ידיעתי ואני עוסק בנטורופתיה ,ממליץ ליטול פעם ביום במינון של 150 מ"ג או פעמיים ביום במינון של 75 מ"ג עם הארוחה. רצוי וחשוב לרכוש את המוצר מחברה ידועה עם מוניטין . הרבה בריאות ואושר

13/05/2008 | 19:29 | מאת: דפנה

אתה נותן עצות ומינונים על גבי האינטרנט, מבלי שיש לך תואר רפואי קונבנציונאלי מוסמך, ועוד מוסיף פשע על חטא בקביעה שלך, ואני מצטטת: "ישנם תופעות לוואי אחרות לסטטינים אחר י זמן רב כמו למשל החלשת שריר הלב." יש לך הוכחות? מובאות? אתה משוכנע שאתה יודע יותר טוב מרופאים, לרבות רופאים קרדיולוגים, שרושמים סטטינים וגומרים עליהם את ההלל? לכל תרופה, כידוע, יש תופעות לוואי, ואני משוכנעת שכל מי מתחיל לקחת סטטינים נשלח על ידי רופאו לבדיקת CPK כדי לבדוק אם יש השפעה על השרירים (ולאו דווקא על שריר הלב), דבר שיכול להיגרם גם ממאמץ גופני לא שכיח. מכל מקום, אני מבינה שאתה מתכוון להתנחל כאן על מנת לפרסם את עצמך וטוב תעשה הנהלת הפורומים של "דוקטורס" אם לא תאפשר לך לעשות כן, כפי שנעשה עם דומיך לך. יש פורומים שעניינם רפואה חלופית למיניה ושם מקומך אולי. אגב, "מתמצא", שעונה כאן על שאלות - איננו רוקח ואיננו מתיימר להיות כזה, אולם הוא רופא בכיר בעל 2 התמחויות שונות. לידיעתך.

14/05/2008 | 00:53 | מאת: מתמצא

שלום אהובה, 1) כללית, בוודאי שאין חובה להוסיף קואנזים Q10 בעת שימוש בסטטין, או בכלל. 2) יש רבים, לאו דוקא מן הזרם המרכזי ברפואה, המאמינים בסגולותיו הרפואיות של קואנזים Q10 ומרבים להשתמש בו, למטרות רפואיות שונות ומגוונות. גם ספקטרום המינונים שבשימוש גדול למדי. התוסף נחשב לבטוח, במינונים השונים. 3) למרות שיש מידה של הגיון רפואי להוסיף קואנזים Q10 - אין הסכמה כללית על נחיצות של שימוש גורף או ייעודי בו ואין כמעט מחקרים טובים המצליחים להוכיח את יעילותו. 4) בקרב העוסקים בזרם המרכזי של הרפואה, מהתרשמותי ומנסיוני, השימוש העיקרי בתוסף זה הוא בניסיון להתגבר על תופעות לוואי שריריות אשר אינן נדירות בעת שימוש בסטטינים ואשר שכיחותן עולה ככל שעולים במינון הסטטין. ההוכחות במאמרים הדנים בנושא - במשורה בלבד, אבל, גם הניסיון מלמד על יעילות התוסף בחלק מן החולים הנקלעים לבעייה זאת. 5) טווח המינונים של התוסף גדול מאד ואיננו מוסכם על הכל ותלוי, בין היתר, גם במינון הסטטין. בריאות וכל טוב.

14/05/2008 | 01:25 | מאת: אהובה

.