שאלה למתמצא בעיניין אומגה 3 -ניאצין -וסידן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

24/03/2008 | 01:27 | מאת: משה

אני חוזר שוב על השאלה מאתמול היות ולא נכתבה בעמודהתוכן שום התיחסות. שלום רב אני בן 48 ולוקח כבר מספר חודשים סימבקור 10 מ"ג להורדת הכולסטרול הרע והעלאת כולסטרול טוב.במקביל אני לוקח אומגה 3 (ללא 6 ו-9 ). מעט משקל עודף(4 ק"ג) בעזרת הסימבקור הצלחתי להוריד את הכולסט הרע ל-110 ואני דיי מרוצה,אך לצערי הכולסטרול הטוב עדיין נותר נמוך וכמעט ללא שיפור -35 . פעילות גופנית מינימלית. שמתי לב שהאומגה 3 שלקחתי במשך שנים הייתה משמן דגים שחיים במעמקים וצויין שהשמן נטול כולסטרול. החפיסה החדשה שקניתי הייתה מיצרן ידוע גם כן מדגי ים אך צויים שכול כמוסה 1.2 ג"ר(מרוכזת-מכילה בערך 700 מ"ג אומגה 3) יש 25 מ"ג כולסטרול. שאלתי היא,האם זה מספיק טוב במקרה שמעוניינים להוריד כולסטרול במיוחד LDL?אני חושש שבבדיקת דם שאבצע בעתיד עלול הכולסט (LDL)לעלות. ובכלל מה ההבדל ואיך בכלל יש הבדל בין שמן דגים נטול כולסט לשמן דגים שיש בו כולסט? מה עדיף? האם מומלץ ליטול גם ניאצין במינון של 250 מ"ג ליום? קראתי שניאצין ללא תופעת הבעירה פחות יעיל מזה עם תופעת הבעירה,מה דעתך? ושאלה אחרונה: איזה סוג של סידן הכי מומלץ לאנשים שיש להם היסטוריה של אבנים בכליות?

24/03/2008 | 03:49 | מאת: מתמצא

שלום משה, לגבי האומגה 3 ממליץ שתקבל ייעוץ דיאטני מסודר. לגבי הסידן ואבנים בכליות - אם הומלץ (בהגיון) להימנע מתכשירי סידן - ההמלצה חלה על כל תכשירי הסידן. כדאי לברר מה סוג אבני הכליה כי לא כל אבני הכליה קשורות לסידן. בריאות וכל טוב.