אומגה 3

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

23/03/2008 | 00:30 | מאת: משה

שלום רב אני בן 48 ולוקח כבר מספר חודשים סימבקור 10 מ"ג להורדת הכולסטרול הרע והעלאת כולסטרול טוב.במקביל אני לוקח אומגה 3 (ללא 6 ו-9 ). בעזרת הסימבקור הצלחתי להוריד את הכולסט הרע ל-110 ואני דיי מרוצה,אך לצערי הכולסטרול הטוב עדיין נמוך וכמעט ללא שיפור -35 . אציין שאני לא עושה פעילות גופנית כולשהי. שמתי לב שהאומגה 3 שלקחתי במשך שנים הייתה משמן דגים שחיים במעמקים וצויין שהשמן נטול כולסטרול. החפיסה החדשה שקניתי הייתה מיצרן ידוע גם כן מדגי ים אך צויים שכול כמוסה 1.2 ג"ר(מרוכזת-מכילה בערך 700 מ"ג אומגה 3) יש 25 מ"ג כולסטרול. שאלתי היא,האם זה מספיק טוב במקרה שמעוניינים להוריד כולסטרול. אני חושש שבבדיקת דם שאבצע בעתיד עלול הכולסט לעלות. ובכלל מה ההבדל ואיך בכלל יש הבדל בין שמן דגים נטול כולסט לשמן דגים שיש בו כולסט? מה עדיף? האם מומלץ ליטול גם ניאצין במינון של 250 מ"ג ליום? קראתי שניאצין ללא תופעת הבעירה פחות יעיל מזה עם תופעת הבעירה.מה דעתך? ושאלה אחרונה: איזה סוג של סידן הכי מומלץ לאנשים שיש להם נטייה לפתח מידי פעם אבנים בכליות?

23/03/2008 | 00:58 | מאת: מתמצא

23/03/2008 | 15:21 | מאת: משה