בקשר למירשם עזרה בקשה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

24/10/2007 | 16:51 | מאת: סיוון

פסיכיאטרית פרטית נתנה לבני מרשם קלונקס. היא רשמה במרשם: T CLONEX 0.5j X 1/d שלושים 30 בלבד. היא היתה צריכה לתת לו 3 קופסאות, האם היא טעתה ונתנה לו רק אחת? 30 בלבד שהיא רשמה זה בסדר? 30 זה הכוונה ל30 כדורים בכל קופסא ?כי זה המספר שיש בכל קופסא. האם היא אכן טעתה כדי שאחזור אליה ,מה היא היתה צריכה לרשום למירשם ל-3 קופסאות קלונקס?

24/10/2007 | 19:33 | מאת: מתמצא

שלום סיוון, לפי המרשם יש לקחת כדור קלונקס במינון שצויין x1 פעם אחת ביום ובסה"כ 30 כדורים בחודש. יתכן שהתכוונה לקחת את התרופה ל- 3 חודשים או בסה"כ 3 חפיסות. במקרה כזה, בדר"כ, לוקחים מבית המרקחת כל חודש חפיסה אחת בלבד. אם יש ספק וודאי שכדאי לברר אצל הפסיכיאטרית למה בדיוק התכוונה. בריאות וכל טוב.

08/11/2007 | 12:29 | מאת: רוקח

הרופאה לא טעתה, כדור זה ניתן בכמות מקסימלית של חודש אחד בלבד. (ללא קשר עם המרשם פרטי או של קופ"ח). באם תצטרכו עוד תיתן לו הרופאה מרשמים נוספים בבוא הזמן בברכה רוקח