סימבקור

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

24/07/2007 | 01:43 | מאת: טוהר

הנני נוטלת מזה שנים סימבקור 40 מ"ג. בעת האחרונה שיניתי את אורח חיי והחלטתי להיות בריאה ללא כדורים. אין יותר מזון מתועש נגמר עידן הבורקס הציפס וכל החטיפים למינהם עוגות שוקולדים ומשקאות תוססים גם בדברי חלב אינני נוגעת.. כל מזוני מורכב מקטניות ירקות פירות גרעינים ומים. בימים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים עזים בגפיים וכל זאת לאחר קימה משינה או ישיבה מרובה הכאבים מתמקדים בעיקר במפרקים בכפות הרגלים ובאצבעות לאחר כמה דקות של עמידה או הליכה הם עוברים. קראתי בעלון של הסימבקור שתרופה זו עלולה לגרום לכאבי שרירים. נכון שבמשך שנים לא סבלתי מתופעה זו אך כעט מאחר ששיניתי את התזונה נראה לי מיותר לקחת את הסימבקור יש מישהו שיכול לייעץ בעניין ?

24/07/2007 | 04:17 | מאת: מתמצא

שלום טוהר, כאבי שרירים עקב נטילת תכשירים ממשפחת הסטטינים דוגמת סימבקור / סימבסטטין מופיעים, באופן טיפוסי, בתחילת השימוש בתרופה ונוטים לפחות עם הזמן. יתכן שבשל השינוי הקיצוני באורחות חייך השתנה משהו בתנאים הבסיסיים והמחשבה על תופעת לוואי של הסימבקור היא אפשרית אולם יש להיבדק כי יש גם אפשרויות אחרות שבאות בחשבון. בדר"כ, כאשר יש רמות מוגברות של כולסטרול במידה משמעותית דיאטה בלבד והנהגת אורח חיים בריא אין בו די כדי לבצע את התיקון הדרוש. בהצלחה.

24/07/2007 | 09:42 | מאת: טוהר

שלום מתמצא ותודה על התשובה. אבל אתה יכול להגיד לי מה עוד צריך לעשות? חוץ משינוי התזונה אני עושה גם הליכה חמש ימים בשבוע שעה שעה ביום ולפעמים רבע שעה אופניים בבית.

24/07/2007 | 16:15 | מאת: מתמצא

שלום טוהר, מעבר למידע כללי על הנושא שניתן להציע בפורום, דרוש רופא שיעריך את המצב כאשר הנתונים הרפואיים המלאים לפניו ולאחר בדיקה גופנית יוכל להמליץ המלצות רפואיות. בהצלחה.