קרטיה-דימום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

10/07/2007 | 01:10 | מאת: לטרי

שלום אני מקבל כ4 שנים "קרטיה" לפני כשנה וחצי החלו לי דימומים, בוצעו קשירות, ולפני כשבוע חזרו הדימומים. לאחר הפסקת לקיחת "קרטיה"(באישור רופא המשפחה) פסקו הדימומים לחלוטין. נאמר לי להפסיק לקחת ה"קרטיה" ישנה תרופה מחליפה המתאימה למקרים כנ"ל.והיא תינתן לי באישור מיוחד, אך בעוד כשבועיים שלושה (תהליכי אישור...) א. האם אפשר להפסיק נטילת ה"קרטיה" לאחר תקופה כה ארוכה?לתקופה של חודש לערך. ב. מהי התרופה המחליפה? ויעילותה, לעומת ה"קרטיה" תודה על תשובתכם

10/07/2007 | 02:43 | מאת: מתמצא

שלום לטרי, לא ברור מדבריך מה הסיבה בגללה טופלת ע"י אספירין ואין שום מילה על הרקע הרפואי שלך. לא ברור היכן היו דימומים ומה הייתה מידת חומרתם. לא ברור על איזה קשירות מדובר. כנראה שאתה שואל על תרופה הנקראת פלוויקס שהיא תחליף סביר לאספירין, אם כי יקר בהרבה, מבחינת עלות. לא ניתן להתייחס לנושא ללא פרטים. בהצלחה.

10/07/2007 | 22:22 | מאת: לטרי

תודה על תשובתך אני מטופל בכדורים ("קרדילוק" וחצי "קלוריל") לאיזון לחץ דם. את האספירין קיבלתי כי"כל אחד מעל גיל 60 צריך לקחת אספירין" (אני בן 67)-אולי בכל זאת קשור גם ללחץ דם. קשירות-טחורים. דימום חזק ביציאות. דימום נפסק לחלוטין תוך יום מהפסקת לקיחת האספירין.וכך כבר 10 ימים. למתמצא-תודה על תשובתך, האם ה"פלוויקס" בסל הבריאות?