הרמה והגדלת חזה ורואקוטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

18/03/2015 | 16:51 | מאת: עדי

שלום ד"ר חי. אני בת 23 ומעוניינת לעבור ניתוח הרמה והגדלת חזה. בשנתיים האחרונות רזיתי 20 קילו ולכן החזה שלי נראה נפול עוד יותר מבעבר(הוא אף פעם לא היה עומד). אני מטופלת ברוקאוטן כבר חמישה חודשים ונשאר לי עוד חודש לטיפול. רציתי לדעת כמה זמן יש להמתין מסיום הטיפול בכדורים עד שאפשר לעבור ניתוח? תודה מראש

18/03/2015 | 18:30 | מאת: ד"ר נועם חי

מומלץ להמתין כחצי שנה לפחות (והמחמירים ממליצים לחכות שנה) מסיום הטיפול ברואקוטן לפני שעוברים ניתוח פלסטי אסתטי כלשהו. הטיפול מעכב גדילה של תאים בבלוטות החלב החשובים בהחלמת העור, והטיפול עלול להשפיע לרעה על הצטלקות העור. עדיף לנהוג במשנה זהירות ולא לנתח בתנאים שאינם אופטימליים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית