סרומה לאחר הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה ומתיחת בטן

31/01/2015 | 15:36 | מאת: אורית

כשנתיים וחצי אחרי ניתוח הגדלה הופיעה סרומה. ב mri נמצא שיש נוזל רב. האם כדאי לנסות לשאוב או שעדיף לבצע ניתוח להחלפת שתלים? היכן ומי מבצע שאיבה כזו ?

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול בסרומה מאוחרת תלוי רבות בניסיון של הרופא המטפל ואין פרוטוקול אחד שמקובל על כולם. כמו בכל מצב רפואי אחר נהוג לנסות ליישם את דרכי הטיפול השונות בהדרגה מהקל אל הכבד. חשוב לאבחן האם מדובר בסרומה ללא זיהום, במצב דלקתי זיהומי או בהמטומה. בכל אחד מהמצבים הגישה שונה. אם אכן מדובר בסרומה צריך לנסות למצוא האם יש לה הסבר כלשהו כגון פעילות גופנית מאומצת, מחלת חום כלשהי שהתרחשה שבועיים שלושה טרם הופעת הסרומה וכיוב'. בתור התחלה כדאי לנסות טיפול תרופתי, יש שמנסים טיפול אנטיביוטי, יש שמשלבים טיפול נוגד דלקת ובעיקר טיפול מונע נגד התקשות קופסיתית כגון SINGULAIR. במידה שהטיפול לא עוזר ניתן לנסות לשאוב את הנוזל תחת הנחיית אולטרסאונד, ניתן לשלוח את הנוזל לבדיקה כולל משטח ישיר, ציטולוגיה ותרבית כולל תרבית למיקובקטריות וחיידקים שצומחים לאט (SLOW GROWING BACTERIA). במידה והתופעה לא נעלמת או חוזרת הפתרון הוא ניתוחי וגם כאן יש מספר אפשרויות, החלפת שתל באותו כיס, שינוי כיס, הסרת הקופסית, פריסת הקופסית וכיוב'. לסיכום הטיפול מורכב והאפשרויות מרובות. פני לרופא שלך או חפשי רופא בעל ידע ניסיון ומוניטין שאת יכולה לסמוך עליו. רפואה שלמה, ד"ר חי