שתל קוכליארי

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

03/12/2013 | 11:04 | מאת: מתענינת

שלום לך. בני בעל ירידה חמורה בשמיעה. לפני 17 שנה עבר ניתוח שתל קוכליארי בבית חוילם תל השומר אצל פרופסור קורננברג. מאז חל שיפור קל בשמיעתו, אך הוא עדין אינו שומע טוב ומתקשר רק באמצעות קריאת שפתיים. שמענו שיש עכשיו מכשיר חדש, אולם בשביל להרכיב אותו יש צורך בניתוח מחדש. היינו מעונינים לקבל פרטים נוספים על המכשיר. תודה.

שלום מאד לא שכיח שהשיפור כתוצאה מהשתלה שבלולית אינו מתאים לציפיות בטרם הניתוח. כדי להתייחס לשאלתך יש כמובן צורך ביותר מידע לגבי הסיבות לאי ההצלחה של ההתערבות במקרה של הבן שלך. במידה ויש צורך להחליף את השתל, אכן יש לנתח מחדש. בעקרון השתלה חוזרת הינה דבר צפוי למדי אצל מועמדים להשתלה, ואם יש בכך צורך ויש סיכוי טוב לתועלת כתוצאה מכך, זה כדאי כמובן. כדי לדעת האם יש אכן סיכוי לתועלת רבה מהליך ההחלפה יש לבצע ההערכה מסודרת שאני מניחה שעשו או יעשו לבנך . בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן