סוכר
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
קראתי אתמול בספר על מחקרים שהתבצעו בחולי קרוהן. לטענתם התזונה של החולים עשירה מאוד בסוכר וזו אחת הסיבות לפריצת המחלה מלכתחילה והחמרתה בהמשך. זה נראה לכך הגיוני?
היי רונית. קראתי באיזשהו מקום שפרוסת לחם לבן עשויה רק עמילן שזה סוכר ובכל פרוסה יש ערך של שלוש כפיות סוכר. אז אולי לזה הכוונה. היום אני לא נוגע בקמח לבן ואני מרגיש......... (לא רוצה לפתוח פה לשטן, אבל את בטח מבינה למה כוונתי)
נשמע הגיוני. זה בגדול התאוריה עליה מבוססת דיאטת הפחמימות. נראה לי שלאחרונה הרבה אנשים מגיעים למסקנה שפחמימות גורמות נזק.
שבת שלום מחקרים לא פעם סותרים את עצמם. לגבי סוכר :ישנם כיום תחליפים רבים לסוכר בלי טעם לואי כך שהסיפור לו נורא ,לדוגמא :ריבות של בית יצחק עם חומרים טיבעיים אני מישתמשת ב"מתוק וקל" לשתיה עוגות. אני אוהבת מתוק וכיום לא מרגישה בחסרון הסוכר. צריך רק לחפש ולנסות, שיהיה לכם שבוע מתוק מרגלית
הסבר על סוכר מפורום נטורופתיה http://doctors.co.il/forums/read.php?f=113&i=41130&t=41110